Eğitimci Özbayram Eğitimcilerin Sorunlarına Değindi - Son Dakika
Yerel

Eğitimci Özbayram Eğitimcilerin Sorunlarına Değindi

Eğitimci Özbayram Eğitimcilerin Sorunlarına Değindi

MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı eğitimci Ali Özbayram eğitimcilerin sorunlarına değindi.

19.02.2015 15:03  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa milletvekili aday adayı eğitimci Ali Özbayram eğitimcilerin sorunlarına değindi.

Türk Eğitim-Sen'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de ücretli öğretmenlik sayısının 69 ilde 71 bin 960'a ulaştığına dikkat çeken MHP Manisa milletvekili aday adayı Ali Özbayram, 81 ilin dahil edildiğinde ücretli öğretmen sayısının 80 bin'e ulaştığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının kasım ayında yaptığı açıklamada ücretli öğretmen sayısının 47 bin 825, aralık ayında yaptığı açıklamada ise 39 bin olduğunu söylese de, gerçeklerin bunun tam tersi olduğunu söyleyen Özbayram, bu açığı gidermek için, Bakanlığın şubat ayında 15 bin ek öğretmen ataması yaptığını ancak bu rakamın kesinlikle yetersiz olduğunu söyledi. Öncelikle acilen 40 bin ek atama yapılması gerektiğini anlatan Özbayram, "Bu atama öğretmen açığının giderilmesine ciddi bir fayda sağlayacaktır. Ücretli öğretmen sayısı 80 bine dayanmışken, 2015 yılında 100 bin kadrolu öğretmen ataması zorunluluk haline gelmiştir" dedi.

Söylemlerinin ücretli öğretmenler tarafından yanlış anlaşılmamasını isteyen Özbayram, "Onların ekmeğinin elinden alınması için değil bilakis iş güvencesi sağlanarak daha sağlıklı bir iş ve eğitim hayatına sahip olmaları içindir. Defalarca söyledik yine söylüyoruz: Ücretli öğretmenlerimizin hiçbir güvencesi yoktur. Girdikleri ders başına ücret almaktadırlar. Aylık gelirleri ise 600 TL civarındadır. Bu uygulama sömürü değil de nedir? İnsan haklarıyla, hukukla bağdaşmakta mıdır?" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın artık ciddi bir karar aşamasına geldiğini söyleyen, "Türkiye ya giderek sayıları artan ücretli öğretmenlerle yoluna devam edecek ya da ücretli öğretmenlik uygulamasına son vererek, kadrolu öğretmen istihdamını, dolayısıyla da hakkaniyeti, kaliteyi, sağlıklı bir eğitim-öğretimi okullarımızda hakim kılacaktır. Ücretli öğretmen uygulaması artık son bulmalıdır" dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN HEPSİ VATANSEVERDİR

"Yapılan bazı haberlerde, nöbet eyleminin, vatanseverlikle bağdaşmayacağı, öğrencinin başı boş bırakılmasının sorumsuzca bir davranış olduğu, dolayısıyla nöbet eyleminin öğretmenlere yakışmayacağı gibi ısmarlama haberler yapılmaktadır" diyen Özbayram, "Öğretmenlerimizin tamamı vatanseverdir, bu konuda hiç kimse bize akıl vermeye çalışmasın. Öğrencilerimiz ise, bizim varlık sebebimizdir. Bütün öğretmenler aynı şuuru taşımaktadır. Öğretmen ve memurlardan yıllardır fedakarlık isteyen bu anlayış, ne hikmetse, öğretmen ve memurlarımıza hak vermek söz konusu olunca bin dereden su getirmektedir. Biz görevimizi yapalım, amenna ama sizler de görevinizi yapın. Yıllardır, nöbet görevine ücret verilmelidir, dediğimizde, hiç umurunuzda olmadı, şimdi çıkıp, bize duygusal mesajlar vererek, yine işinizi yapmaktan kaçma çalışmayın. Bu sebeple tüm öğretmenler, yapılmak istenileni görmelidir" şeklinde konuştu.

MANİSA'NIN OKUR YAZARLIK ORANI

Manisa ilinin okuma yazma bilme oranının yüzde 96,1 olup okuma yazması yüksek olan iller arasında 7. sırada, Ege Bölgesinde 5. sırada yer aldığını kaydeden Özbayram, Manisa'da okuma yazma bilmeme oranının yüzde 3,5 olduğunu söyledi. Özbayram, "Kendi eğitim bölgemiz şartlarına bakıldığında 5. ve son sıralarda yer almaktayız. Kimse bu rahatlıkta bu imkanlarla bu oranı başarı olarak adlandırıp halkımızı kandırmasın" dedi.

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLER

Manisa'daki okul müdürlerinin yüzde 80'den fazlasının aynı sendika mensubu olduğunu kaydeden Özbayram şunları söyledi:

"Bu bir tesadüf müdür? Manisa'da toplam 51 tane ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü arkadaşımız haksız yere görevden alınmıştır. Bununla ilgili defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen hiçbir kaymakam soruşturma izni vermemiştir. Sendikaların savcılığa ve valiliğe suç duyurusunda bulunmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır. Mevcut olan iktidar gücünün nasıl yanlış emellerle, dikta rejimiyle kamu kurum ve kuruluşlarını yönettiği, bu kurumlardan sorumlu olan bürokratları nasıl etkilediği açıkça ortadır. Kendi müfettişlerinin raporlarını dahi hiçe sayarak soruşturma izni vermeyen zihniyeti kınıyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimci Özbayram Eğitimcilerin Sorunlarına Değindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement