Eğitimciler AKP Balonlarını Patlatıp Kalemlerini Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Eğitimciler AKP Balonlarını Patlatıp Kalemlerini Bıraktı

Eğitimciler AKP Balonlarını Patlatıp Kalemlerini Bıraktı

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'ne üye olan eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı protesto etmek üzere iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

24.09.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'ne üye olan eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı protesto etmek üzere iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde ellerinde 'toplu sözleşme dediniz, memura ne verdiniz', ' Ergenekon, Balyoz dediniz, MEB'te sarı darbeyi yaptınız?, ' bizi kahpe Eylüller bitiremedi, siz mi bitireceksiniz', 'hak dediniz, hakkımızı yediniz' gibi pankartlarla, üzerlerinde 'Yolsuzluk', 'Yoksulluk', 'Yasaklar', 'Adalet' ve 'Kalkınma' yazan balonlarla toplanan eğitimciler, konuşmaların sonunda balonları teker teker patlatarak kalem bıraktı.

İş bırakma eylemine MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri ve parti yöneticileri, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin ve Türk Ocakları Başkanı Mesut Erdoğan'da katıldı. Burada konuşan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı isyanlarının doruğa çıktığını söyledi.

Uğur, alanlara inerek Hz. Ömer adaletini elinin tersiyle itenlere, Milli Eğitimde ayrımcılık yapanlara dur deme, siyasi torpille kişiliğinden vazgeçenleri ahlaka davet etme, sırtı kalın olanlara peşkeş çekilmesine 'dur' diyeceklerini kaydetti.

Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de okullarda yöneticilerin birer birer tasfiye edildiğini hatırlatan Uğur ' Bilgisi, birikimi, ödülleri ve başarıları ile adından söz ettiren, okulu TEOG'da, üniversite sınavlarında başarılı olan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından takdirle karşılanan, canını dişine katarak okulunu zirveye taşıyan okul müdürleri görevlerinden bir bir uzaklaştırılıyor. Başarılı okul müdürleri yerine atanan arka bahçe mahsulü yeni idareciler bu süreçte müdür başyardımcılarını, müdür yardımcılarını kendisi seçecek ve eğitimde devasa bir siyasal kadrolaşmanın önü açılacaktır. Siyasi kadrolaşmanın son aşaması ise sıralarında tek arzusu vatanına milletine hizmet etmek için eğitim görmeyi bekleyen öğrencilerimiz olacaktır. Bu ayrımcılığa dur demek her vatandaşımızın asli görevi olmalıdır' dedi.

EĞİTİMCİLER YOK SAYILIYOR

Ülkede bazı kesimlerin el üstünde tutulurken, zenginliklerine zenginlik katarken, eğitimin temel unsurları olan eğitimcilerin yok sayıldığını ifade eden Uğur ' Bildiğiniz gibi 2013 yılında yapılan skandal olarak nitelendirdiğimiz bir toplu sözleşme dönemi geçirdik. Çalışanlar, Temmuz ayında zamlı maaş alamamış, 2014 yılında sadece 123 TL, 2015 yılı için ise yüzde 3+3 zamla yetinmek zorunda kalmıştır. Çalışanlar, 2014 yılında enflasyon farkı alamadıkları gibi, aile ve çocuk yardımlarına artış yapılmamış, ek ders ücretleri yerinde saymıştır. Kısacası 2014 ve 2015 yılları öğretmenler, akademisyenler, hizmetliler, memurlar, teknisyenler, üniversite çalışanları gibi eğitim çalışanları için kayıp yıllardır. Eğitim çalışanlarına ve diğer memurlara küçük artışları bile çok gören, enflasyon zammı yapmaktan kaçan, eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi talebimizi elinin tersiyle iten, akademisyenlere zam sözü verilmesine rağmen; aylardır bu sözün gereğini yerine getirmeyenlerin sıra hakim ve savcılara gelince sırf oy devşirmek için kesenin ağzını açması hangi ahlaki yönetim anlayışına sığar' diye konuştu.

AKADEMİSYENLERE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Türk akademisyenlerin yurtdışındaki meslektaşlarına göre kat kat düşük kazandığını anlatan Uğur ' Örneğin öğretim üyeliğine giriş maaşı Kanada'da aylık 5 bin 733 dolar, Almanya'da 4 bin 885 dolar, ABD'de 4 bin 950 dolardır. Kıdemli öğretim üyeleri ise Kanada'da 9 bin 485 dolar, İtalya'da 9 bin 118 dolar, İngiltere'de ise 8 bin 369 dolar kazanmaktadır. Türkiye'de ise akademisyenler yoksulluk sınırında çalışmaya mahkum edilmektedir. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akademisyenlere zam sözü vermişti ancak bu söz aylar geçmesine rağmen yerine getirilmemiştir. Şimdi kendisi de bir akademisyen olan Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu da zam sözü vermiştir. Bizler artık sözünün eri bir başbakan görmek istediğimizi buradan bir kez daha açıklıyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın artık sorunlar bakanlığı olarak anılacak kadar vahim bir duruma geldiğini belirten Uğur, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Milli ibaresinden kurtarılmaya çalışılan bir bakanlık olarak göze çarptığını ifade etti.

YOLSUZLUK, YOKSULLUK, YASAKLAR, ADALET VE KALKINMA BALONLARI PATLADI

Kurulduğu 2001 yılında yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar yani 3Y ile mücadele edeceğini belirten AKP'nin, yolsuzluk ile mücadele etmek yerine, kendi yolsuzluk imparatorluğunu kurduğunu kaydeden Uğur şöyle konuştu ' 17 Aralık tarihi ile ortaya çıkan belge ve bilgiler ile devletin içini nasıl boşalttığını, devleti İranlı adamcıklara nasıl peşkeş çektiğini, para sayma makinalarını, kasa kasa götürülen paraları halka açıklayamamıştır. Kısacası yolsuzluk ile mücadele balonu patlamıştır. Yoksulluk ile mücadele etmek yerine, halkı bankalara muhtaç hale getirmiş, faiz ve kredi kartlarıyla mücadele edemeyen halkı intihara sürüklemiş, aile içi şiddetin zirve yapmasına neden olmuş, açlık sınırı altındaki birey sayısını artırmış, mahsulü para etmeyen çiftçinin ürününü sokağa döktürmüştür. Kısacası yoksulluk ile mücadele balonu patlamıştır. Yasaklar ile mücadele etmek yerine, kişisel özgürlükleri yok etmiş, sosyal medya sitelerini dahi yasaklatmış, kendi gibi düşünmeyenlere biber gazını reva görmüş, yapılanlara yanlış diyenlerin üstüne TOMA'yı sürdürmüş, hakkını elde etmek için alana inen gariban memura coplu müdahaleyi doğru bulmuştur. Kısacası yasaklar ile mücadele balonu da patlamıştır. Görülmektedir ki toplumun her kesimine olduğu gibi eğitim çalışanlarına da gerek maddi gerekse de sosyal alanlarda adaletsizlikler dayatılmaktadır. Kısacası 2001 yılında kurulan partinin adalet kavramı bir yalan olmuştur. Yani adalet yalanının balonu patlamıştır. Çiftçisi, esnafı, memuru borç batağına giren, faizlerle ve bankalarla uğraşmaktan kepenk kapatan esnaf sayısı artan, mazot ve elektrik borcu ödeyemez hale gelen çiftçi sayısı artan, evindeki çocuğuna et alamayan üzerinde takım elbise alamayan memur sayısı artan ülkemin insanına 2001 yılında kurulan partinin vaad ettiği kalkınma kavramı bir yalan olmuş ve kalkınma balonu da patlamıştır. Sonuç olarak yalanlar siyaseti ile ülkeyi her geçen gün kötüye götüren, toplumsal ayrıştırma ile kardeş kardeşe kırdırma noktasına getiren, zengini çok zengin fakiri çok fakir hale getiren, benim gibi düşünen çok yaşasın aykırı olan mezar taşını hazırlatsın anlayışına hayır. Kısacası AKP'ye hayır.'

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'un konuşmasının ardından eyleme katılan eğitimciler ellerinde bulunan ve üzerlerinde 'Yolsuzluk', 'Yoksulluk', 'Yasaklar', 'Adalet' ve 'Kalkınma' yazan balonları teker teker patlattı. Uğur ise sarı renk üzerinde siyah harflerle 'AKP' yazan balonu patlatarak ' AK Parti'ye Hayır' dedi.

Eylemin son bölümünde ise eğitimciler sınıflarında kullandıkları tahta kalemlerini alana attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitimciler AKP Balonlarını Patlatıp Kalemlerini Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı
    22:44 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Siverek-Şanlıurfa karayolu uzun süre trafiğe kapandı.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
    22:39 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazada, otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından kara yolunda ulaşım kısa süreliğine durdu, daha sonra tekrar açıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

  • New York, Sürücüsüz Taksi Uygulamasına Geçiyor
    22:34 New York, Sürücüsüz Taksi Uygulamasına Geçiyor

    New York yönetimi, sürücüsüz taksi uygulamasını resmi olarak devreye sokacaklarını duyurdu. Ancak uygulama ilk etapta test aşamasında olacak ve araçlarda güvenlik için gerçek bir sürücü bulundurulması zorunlu olacak. Bu haber, birçok teknoloji firmasını harekete geçirdi ve yakın zamanda New York sokaklarında otonom araçlar görülebileceği belirtiliyor. Ancak bazı kişiler, bu sistemin tehlikeler yaratabileceğini iddia ediyor. Şehir yönetimi, sürücüsüz araçları yoğun bir incelemeden geçirecek ve yolcu güvenliğini ön planda tutacaklarını vurguladı. Sürücüsüz taksilerin Amerikan Motorlu Araçlar Kurumu'nun güvenlik testinden geçeceği belirtilirken, ücretlendirme konusu ise merak konusu oldu. New York halkı heyecanla bu gelişmeleri beklerken, bazı aktivist grupların protestolar yapabileceği öne sürülüyor.

  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı akıllı bir kent yapmak için bilime ve teknolojiye yatırım yapıyor
    22:34 Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı akıllı bir kent yapmak için bilime ve teknolojiye yatırım yapıyor

    Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı Türkiye'nin ilk akıllı şehirlerinden biri haline getirmek için fiber altyapı, IP telefonlar ve dijital bilgiye dayalı belediyecilik gibi birçok yenilikçi projeye imza atıyor. Ayrıca, Teknopark Merkezi (Tekmer) gibi girişimcilere destek veren ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan Yazıcı, Tuzla'yı inovasyon merkezi ve karbon nötr bir ilçe haline getirmeyi hedefliyor. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olan Yazıcı, gençlere ve bilime olan güvenini vurgulayarak Tuzla'nın geleceği için destek istiyor.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Xiaomi Fan Festivali'nde İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor!
    22:34 Xiaomi Fan Festivali'nde İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor!

    Xiaomi'nin yıllık etkinliği olan Xiaomi Fan Festivali, 6 Nisan'da başlayacak ve 23 Nisan'a kadar sürecek. Festival kapsamında mi.com.tr ve mi Store uygulamasında birçok indirim ve kampanya sunulacak. Redmi Note 11 Pro+ 5G, Redmi Note 12, POCO F5 Pro ve Redmi Pad SE gibi popüler cihazlar cazip fiyatlarla satışa sunulacak. Ayrıca festivalde özel sürüm Redmi Note 13 Pro+ 5G modeli de tanıtılacak. Xiaomi Fanları ayrıca Xiaomi Global Kampüsü'nü ziyaret etme fırsatı da bulacak.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.


Advertisement