Eğitimciler İş Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Eğitimciler İş Bıraktı

Eğitimciler İş Bıraktı

Hükümet tarafından TBMM'ye sunulan "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Isparta’da sendikaların iş bırakma eylemine sahne oldu.

26.02.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet tarafından TBMM'ye sunulan "Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Isparta'da sendikaların iş bırakma eylemine sahne oldu.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen yasa tasarısını protesto ettiler. Kent Meydanı'nda yapılan eyleme CHP Isparta Belediye Başkan adayı Lütfü Çakmakçı ve CHP İl yönetimi de destek verdi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, tasarının dershanelerin kapatılması ve özel okula dönüştürülmesi bahanesi ile meclis gündemine getirildiğini belirterek, eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu bulunduğunu söyledi. Balaban, "TBMM gündeminde olan tasarı ile; dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle kamu kaynaklarını özel okullara aktarılmak istenmekte, devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve çeşitli amaçlarla kurulmuş vakıflara devredilmesi ya da kiralanmasının hesapları yapılmakta, 4 yıl ve üzeri görev yapmış olan bütün eğitim yöneticilerinin tek bir yasa ile görevden alınması istenmektedir" diye konuştu.

Eğitim-İş Sendikası adına basın açıklaması yapan Şube Sekreteri Durmuş Alyüz ise, "Tasarının yasalaşması durumunda, kamusal eğitim alanı daha da daralacak, eğitim kamusal bir hizmet olmaktan çıkacaktır" dedi. Düzenleme ile 1 Eylül 2015 tarihine kadar özel okula dönüşme taahhüdünde bulunan dershanelere Hazine taşınmazları üzerinde eğitim tesisi yapmaları için kamu arazilerini 25 yıllığına bedelsiz kullanma hakkı verileceğini kaydeden Alyüz, Hazine arazisi üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığına ait okulların, okulların ek binalarının 10 yıla kadar kiraya verilebileceğini ifade etti.

Sendika üyeleri eylemin ardından olaysız dağıldı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimciler İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement