Kadıköy'de Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto

Kadıköy\'de Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto

Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul müdürleri Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

19.09.2014 13:17  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde görevlerinden alınan okul müdürleri Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Türk Eğitim Sen'in düzenlediği etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de katıldı.

Türk Eğitim Sen üyeleri ve görevden alınan bir grup müdür saat 12.00'de Kadıköy'deki Boğa Heykeli önünde toplandı. Eylemciler, Bahariye Caddesi üzerinde yürümeye başladı. Yürüyüşe katılan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de eğitimcilere destek verdi. Katılımcılar yol boyunca "Ak değil karasın, başımıza belasın", "Susma sustukça sıra sana gelecek" diye slogan attı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen grup adına Türk Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Çakmak konuşma yaptı. Çakmak yaptığı konuşmada "2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı yine bir çok sorunla başladı. Okullar müdürsüz kaldı. Hiçbir planlama, bakım ve onarım yapılamadı. Çocuklarımız kaos ortamı içinde okula merhaba dedi. Paralel yapıyı ortadan kaldıracağız diyerek yola çıkanlar MEB'de taş üstünde taş bırakmadı. MEB'de üst düzey yöneticiler olmak üzere yaklaşık 76 bin yöneticinin görevlerine son verilecek bir süreç başlatıldı. Sözde paralel yapıdan şikayet edenler, MEB'de kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturdu. Siyasetin sokulmaması gereken kurumların başında gelen okul, kışla ve camiye siyaset sokuldu. Bunun adı MEB'de yönetici soykırımıdır" dedi.

Açıklamanın ardından katılımcılar, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • murat: efendiler görevden alınalı 1 ay oluyor yenimi aklınıza geldik 0 0 Yanıtla

Advertisement