Eğitimcilerin Eyleminde Konuşma Krizi - Son Dakika
Güncel

Eğitimcilerin Eyleminde Konuşma Krizi

Eğitimcilerin Eyleminde Konuşma Krizi

Bursa’da eğitimcilerin MEB Yasa Tasarısını protestosunda Eğitim-Sen üyelerinin Eğitim-İş Sendikası Başkanının selamlama konuşma yapmasına izin vermemesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

26.02.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da eğitimcilerin MEB Yasa Tasarısını protestosunda Eğitim-Sen üyelerinin Eğitim-İş Sendikası Başkanının selamlama konuşma yapmasına izin vermemesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

Türkiye genelinde 81 ilde örgütlenen eğitimciler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen MEB Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi. Kent Meydanı'nda toplanan eğitimciler, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden Şehreküstü Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Türk-Eğitim Sen üyelerinin, yürüyüş esnasında cep telefonuyla Ahmet Şafak'ın 'Adam Gibi' şarkısını hep birlikte söylemesi dikkat çekti.

DOMBRA MÜZİKLİ EYLEM

Meydanda bir araya gelen yüzlerce eğitim çalışanı, yasa tasarısını protesto ederek grev yaptı. Türk-Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sen üyelerinin destek verdiği eylemde, eğitimciler halaylar çekerek tasarıya tepkilerini dile getirdi. Eylem sırasında eğitimcilerin 'Dombra' müziği eşliğinde oyunlar oynaması da dikkat çekti.

KONUŞMA KRİZİ YAŞANDI

Eylemin konuşma bölümünde konuşma krizi de yaşandı. Eğitim Sen Şubesi Başkanı Atakan Erdağı, Eğitim-İş Başkanı Özkan Rona'nın konuşma yapmasını istemedi. Platformun arkasında çıkan tartışmayı Türk-Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu araya girerek sakinleştirdi. Özkan Rona, eylemde bir sendika temsilcisi olarak konuşma yapmalarının çok doğal bir hak olduğunu belirterek, "Bir selamlama konuşması yapmamıza izin vermek istemediler. Biz de eğitimcilerin temsilcisiyiz. Eylemde konuşmak bizim de hakkımız" dedi.

Eylemde söz alan Selçuk Türkoğlu, MEB Yasa Tasarısı'nın 'ucube' olduğunu belirterek, "Bu yasa tasarısını geldiği yere geri göndermek için bugün iş bıraktık. Sendikalar olarak eğitimde yaşanacak bu kaosu engellemek için alanlardayız. Eğitim en kutsal haktır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitimcilerin Eyleminde Konuşma Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement