Eğitimde Bir İlki Gerçekleştirdiler - Son Dakika
Yerel

Eğitimde Bir İlki Gerçekleştirdiler

Eğitimde Bir İlki Gerçekleştirdiler

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri eğitimde bir ilki gerçekleştirdiler.

07.12.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri eğitimde bir ilki gerçekleştirdiler. Çocuk ve Drama Dersini Konuralp Müzesi'nde yaşayarak canlandırdılar.

Konuralp Müzesi farklı bir etkinliğe sahne oldu. Müzede ilk kez drama yaşandı. Ancak bu drama gerçek değil sadece Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği dersti. Bölüm öğrencileri Çocuk ve Drama dersini müzede yaptılar. Tarihi eserlerin arasında canlandırmalarla adeta o tarihleri yaşadılar.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Zeynep Seda Çavuş ders hakkında bilgi verirken, Düzce'de ilk kez böyle bir uygulamanın gerçekleştirildiğini söyledi, amaçlarının müzedeki tarihe dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Çavuş, "Derslerimizden biri Çocuk ve Drama. Bu kapsamda 1 haftalık dersimizi Drama da Atölye şeklinde müzede geçirmek istedik. Çünkü müzeler eğitimde çok önemli bir yere sahip. Tarihi farkındalık kazandırmak ve drama yöntemi için çok uygun. Sanırım Düzce'de daha önce yapılmamış bu da bize nasip oldu ilk. Umarız bundan sonra diğer anaokullarında, liselerde böyle çalışmalar yapılır. Müzeyi drama yöntemi ile gezdik. Amacımız, buradaki eserlere dikkat çekmek, kalıcılığını artırmak. Eğitimde yaparak yaşayarak öğrenme vardır. Burada çocuklar birebir yaşayarak o zaman yapılan hatalardan günümüze gelen dersleri alıyorlar. Müze senelerdir var ama Düzceli olup da hiç gelmeyenler var. Burada çok değerli Tike heykelimiz var. Bu heykelin ne anlattığını, Düzce'nin bereketli topraklarını, o zamanki ritüelleri canlandırmış oldular. Öğrencilerimiz de çok memnun. Müze müdürlüğüne ve üniversitemize böyle bir imkan verdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenciler ders boyu çeşitli canlandırmalarla hem tarihi hem müzede yer alan eserlerin içeriğini öğrenerek bilgi sahibi oldular. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimde Bir İlki Gerçekleştirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement