Eğitimde Önemli Bir Adım Atılıyor - Son Dakika
Yerel

Eğitimde Önemli Bir Adım Atılıyor

Keçiören Belediyesi ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle okullarda "okul sosyal hizmet birimi" oluşturulması uygulamasına başlanacak.

27.07.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle okullarda "okul sosyal hizmet birimi" oluşturulması uygulamasına başlanacak.

Pilot okul olarak seçilen Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu ile uygulamanın startının yeni eğitim - öğretim yılında verilmesi planlanıyor. Projenin diğer paydaşları arasında ise Keçiören Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Sivil Toplum Araştırma ve Destekleme Derneği (STAD - DER) yer alıyor.

Paydaşların ve uygulamayı gerçekleştirecek meslek elemanlarının teknik eğitimleri sonrası, yeni eğitim -öğretim dönemiyle birlikte okul idaresi, öğretmenler ve velileri kapsayan bilgilendirme çalışmalarına başlanacak.

Model olacak projeyle; okul ile aile arasındaki işbirliğini geliştirmek, öğrencilerin her türlü sorununa çözüm üretmek, okul başarılarını artırmak, nitelikli bir nesil yetiştirmek amaçlanıyor.

Gelişmiş ülkelerde başarıyla uygulanan projenin koordinasyonunu Keçiören Belediyesi yürütecek. Çocuk dostu okullar için okul ortamlarının iyileştirilmesi de yine Keçiören Belediyesi'nin sorumluluğunda olacak.

Projenin pilot uygulama sonrası tüm okullarda yaygınlaştırılması hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimde Önemli Bir Adım Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement