'Eğitime Destek Çubuğu', Öğretmeni Görevinden Etti - Son Dakika
Güncel

'Eğitime Destek Çubuğu', Öğretmeni Görevinden Etti

\'Eğitime Destek Çubuğu\', Öğretmeni Görevinden Etti

Antalya'da öğrencilerin eline pergelle vuran ve 'Eğitime Destek Çubuğu' yazılı bir sopayı sınıfta bulundurduğu ileri sürülen öğretmen Adem Ünlü, görevden alındı.

02.03.2015 16:10  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde ücretli öğretmen olarak iki ortaokulda Fen Bilgisi dersine giren Adem Ünlü, sınavda yaptıkları yanlış sayısı kadar öğrencilerin eline pergelle vurduğu, 'Eğitime Destek Çubuğu' yazılı bir sopayı sınıfta bulundurduğu iddiaları üzerine görevinden alındı. Öğretmen hakkında hem Milli Eğitim, hem savcılık soruşturma başlattı.

SINIFTA "EĞİTİME DESTEK ÇUBUĞU" YAZILI SOPA

Korkuteli'nin Yazır Mahallesi'nde Fevziye Polat Ortaokulu velilerinin şikayeti üzerine öğretmen Adem Ünlü hakkında, 2 sınıfta geçen çarşamba günü yapılan sınavda öğrencilerin yaptığı yanlış sayısına göre ellerine pergelle vurduğu, Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda da üzerinde 'Eğitime Destek Çubuğu' yazılı sopayı sınıfta bulundurduğu yönünde soruşturma açıldı.

ÖĞRETMENİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Korkuteli Kaymakamlığı, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaşan şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından idari soruşturma yürütülürken, Kaymakamlık öğretmenin görevine son verdi. Öğrencilere dayak atıldığı yönündeki iddialar da Kaymakamlık tarafından savcılığa bildirildi.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, bu olay kendilerine yansır yansımaz öğretmenin görevine son verdiklerini açıkladı. Yerine başka bir öğretmenin görevlendirildiğini açıklayan Kaymakam Tanrıkulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talep edilen müfettişlerin idari soruşturmayı sürdürdüğünü, ayrıca öğrencilere dayak olayı olduğundan olayın Korkuteli Savcılığı'na intikal ettirildiğini kaydetti.

"23 YANLIŞA 23 SOPA"

Öğretmenin Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda üzerinde 'Eğitime Destek Çubuğu' yazılı sopa bulundurduğu, bu sopayla öğrencileri dövdüğü iddialarının yanı sıra, Fevziye Polat Ortaokulu'nda deneme sınavı sonrası 5'inci sınıf öğrencilerini yaptıkları yanlış sayısı kadar ellerine pergelle vurarak dövdüğü iddiaları bulunuyor. Öğretmenin, bir öğrencinin 23 yanlışı çıktığı için eline 23 kez pergelle vurduğu da öne sürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Eğitime Destek Çubuğu', Öğretmeni Görevinden Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • fevzi: pergeli bunda kullanmak lazım benim çocuğuma pergelle vurduğunu duysam pergeli yuttururum bu deyyusa 3 12 Yanıtla
  • esra yılmaz: gücünüz ücretli öğretmene yetiyor değilmi?evine bir lokma ekmek götürme derdinde olan asgari ücret alan ücretli öğretmen suçlu öylemi? hadi kolaysa kadrolu öğretmeni görevden alın. bazı öğrenciler dayağı fazlasıyla hak ediyor. bazı öğrenciler öğretmenlere küfür ediyor, tehdit ediyor, alay ediyor, fiziksel şiddet uygulayabiliyor. ve daha bir çok şey. . . neden bunları dile getirmiyorsunuz? her zaman suçlu öğretmenmi yani? 12 0 Yanıtla
  • Emin: Ücretmenliğin sonu :D 3 0 Yanıtla
  • tc sivas: bencede son verlmeli yımaz toz. . . hocam vardı divriği Atatürk okulunda 23 yaşınadyım halen unutmam hocam nasıl çektiyse kuğımınm kırdı 2 0 Yanıtla
  • baki: Bu devirde ogretmenlik en yipratici, en riskli, en cok sıkıntı ceken mesleklerden biridir. sebebi ise egitimi bilincli olarak ise yaramaz hale getirmek icin her cabayi gosteren akp hukumetidir. cunku çagdas bilimsel bir egitim akp nin panzehiridir. 0 0 Yanıtla

Advertisement