Eğitime Doymayan Rektör - Son Dakika
Güncel

Eğitime Doymayan Rektör

Eğitime Doymayan Rektör

Gaziantep Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Lisans Bölümü’nün final sınavlarında ter döktü.

24.01.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Lisans Bölümü'nün final sınavlarında ter döktü.

Rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği binasında sınava giren Prof. Dr. Coşkun, okumanın yaşının olmadığını, ilimin beşikten mezara olduğunu söyledi. Yüzlerce öğrencisi bulunan Rektör Prof. Dr. Coşkun ile aynı salonda sınava giren öğrenciler de şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Tıp doktoru olan Prof. Dr. Coşkun, sosyal bilimlere merakının olduğunu belirterek, "Üniversite tümüyle kuşatıyor bizi. Bir yandan rektörlük yapıyorum bir yandan da öğrenci olarak sınava giriyorum. Açık öğretim fakültesinde sosyoloji lisans bölümünü okuyorum. Kendim tıp doktoruyum. Çocuk hekimiyim. Okumanın yaşı yok beşikten mezara kadar diyor ya ilim böyle bir hevesim vardı. Sosyal bilimlere de oldukça meyilliyimdir. Bu şekilde bir lisans programına dönüştürmek istedik. İnşallah güzel olur. Sınavım iyi geçti. Çok çalışmamıza gerek kalmıyor çünkü hayatımızda bu tür okumaları zaman zaman yapıyoruz. O yüzden çok sıkıntılı olmuyor. Herkese tavsiye ediyorum. Hedefim kendimi geliştirmek. Kendimi biraz daha diri tutmak, bilgilerimi, çalışmalarımı diri tutmak. Öğrenciler beni görünce şaşırıyor. Bu güzel bir şey. Onlar için motive edici bir faktör olabiliyorsam ne güzel. Üniversite tümüyle kuşatıyor bizi. Bir yandan rektörlük yapıyorum bir yandan da öğrenci olarak sınava giriyorum. Açık öğretim fakültesinde sosyoloji lisans bölümünü okuyorum" dedi.

Sınava giren öğrencilerden Aziz Miraç Karaoğlu, Rektör Prof. Dr. Coşkun'u görünce şaşırdığını kaydetti. Eskişehir Üniversitesi Sosyoloji birinci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Miraç, "Bugün güz dönemi final sınavına girdik. Rektörümüzün de bizimle birlikte bu sınavda olmasından çok büyük mutluluk duyduk. İster istemez şaşırıyoruz. Bazı şeyler insanı doyurmuyor. Kendisine bu yolda başarılar diliyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitime Doymayan Rektör - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı
    15:29 Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı

    Mardin'de meydana gelen trafik kazasında, Ömerli-Yeşilli kara yolunda bir otomobil şarampole devrildi ve sürücü yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:29 Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin giriş noktaları, cadde, orta refüj ve kavşaklarda mevsimlik çiçeklendirme çalışmalarını sürdürüyor. Protokol Yolu, Kabala Yolu Geçidi, Diş Hastanesi Kavşağı gibi birçok noktada toplam 400 bin mevsimlik çiçek ekimi yapılacak. Ayrıca, orta refüj, park ve bahçelerde yabani otlarla mücadele çalışmaları da devam ediyor.

  • Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi
    15:28 Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi

    Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kendine Gülümse Vakfı (KGV) arasında yürütülen 'Haydi Umutla Gülümse Projesi' kapsamında, 10 farklı okulda yaklaşık bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve öz bakım alışkanlıklarına yönelik etkinlik yapıldı. Etkinlikte, tiyatro oyunu sahnelendi ve öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi
    15:24 Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi

    Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunduktan 3 gün sonra geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi toprağa verildi. Karakaş'ın organları ise 4 hastaya nakledildi.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.


Advertisement