Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Yerel

Eğitime Hayırsever Desteği

Eğitime Hayırsever Desteği

Eğitime Yüzde 100 Destek projesi kapsamında Ankaralı hayırsevir Fatma Akgül tarafından yaptırılan Kız Teknik ve Meslek lisesinin ek binası açıldı.

12.05.2014 12:02  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Eğitime Yüzde Yüz Destek projesi kapsamında Ankara'da üç yıl içerisinde yapılan 75 protokole hayırseverlerin  250 milyon TL katkı verdiğini bildirdi.

Eğitime Yüzde 100 Destek projesi kapsamında Ankaralı hayırsever Fatma Akgül tarafından Etimesgut'ta yaptırılan Fatma-Hacı Hüseyin Akgül Kız Teknik ve Meslek lisesinin ek binası törenle açıldı.

Okulun açılışına Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, hayırsever Fatma Akgül ve ailesi ile öğrenciler katıldı.

Yüksel, buradaki konuşmasında öğrencilerin bilgiyle donatılması ve dünyayla yarışmaları için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Okulların fiziki alt yapısının güçlendirilmesi ve eğitim kalitesinin arttırılması için büyük çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Yüksel, "Eğitime yüzde 100 Destek Projesi kapsamında sadece Ankara'da üç yıl içerisinde 75 dolayında protokol yaptık. Projeye faziletli-erdemli insanlar, 'ben de varım, ben de bir tuğla koyacağım' diyerek destek verdi. 75 protokole hayırseverlerin katkısı 250 milyon TL oldu.  Milli bütçeden her yıl 5 bin derslik katkısıyla Ankara'da fiziki alt yapıda büyük ataklar yaptık" diye konuştu.

Son 10 yılda Ankara'da derslik sayısının 29 bine çıktığını bildiren Yüksel, bu sayısının 30 bine çıkmasının ardından derslik başına öğrenci sayısını 30'un altına düşüreceklerini söyledi. Yüksel, bu gelişmeyle Ankara'nın büyük kentler arasında okullarında sınıf mevcudunu 30'ların altına düşüren, fiziki alt yapısını güçlendirmiş şehirler arasına gireceğini vurguladı.

Yüksel, konuşmasının sonunda protokoldekilerin ve öğrencilerin hayırsever Fatma Akgül'ü alkışlamasını istedi.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da Türk kültüründe hayır ve vakıf işlerinin önemine işaret ederek, "İnsanımız almaktan çok vermeyi, yıkmaktan çok yapmayı en önemlisi de sahip olduklarını paylaşmayı çok sever ve böylece çoğalacağına inanır. Bu sebeple medeniyetimiz dünya tarafından vakıf medeniyeti olarak tanımlanır" dedi.

Tören sırasında, okulu yaptıran hayırsever Fatma Akgül'le yapılan bir röportaj da yayımlandı. Akgül, burada okulu merhum eşinin sağlığındaki dileğini gerçekleştirmek için yaptırdığını söyledi. Okulun kütüphanesine trafik kazasında kaybettiği torununun adını verdiğini gözyaşlarıyla anlatan Akgül, okulun açılmasından duyduğu mutluluğunu, "Okul bittikten sonra kuş gibi hafifledim" sözleriyle aktardı.

Törenin sonunda, Akgül ailesine takdir ve onur belgeleri verildi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da okula bir telgraf göndererek ek binanın hayırlı olmasını dilediler. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement