Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Yerel

Eğitime Hayırsever Desteği

Eğitime Hayırsever Desteği

İskenderun'da hayırsever iş adamı Uysal tarafından yaptırılacak olan ortaokulun temeli atıldı.

06.09.2014 17:05  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uysal'ın, merhume annesi Hanife Uysal adına Çay Mahallesi'nde yaptıracağı 24 derslikli ortaokul için temel atma töreni düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, hudutta nöbet tutan askerinden, mektepte kalem tutan talebesine kadar herkesin işini iyi bir şekilde yapması gerektiğini söyledi.

Eğitim adına konulan her bir tuğlanın ülke için daha müreffeh, aydınlık, güçlü ve kuvvetli olduğunu belirten Lekesiz, şunları söyledi:

"Bugün sadece ilimizin, İskenderun ilçemizin değil aynı zamanda ülkemizin güçlü geleceğine katkıda bulunmak üzere genç nesil yetiştirecek eğitim yuvasının temelini hep beraber atacağız. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Uysal ve değerli ailesinin, merhum annesi Uysal'ın ismini sadece mezar taşına değil, aynı zamanda bir hayır müessesesinin tabelasına yazdırdıkları için teşekkür ediyorum."

İşadamı Uysal da eğitim adına konulan her bir tuğlanın daha güçlü bir Türkiye'nin ayrınlık geleceğine konulmuş bir tuğla olduğu düşüncesinden hareketle merhume annesi Uysal adına okulyaptırmaya karar verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, işadamı Uysal ve katılımcılar butona basarak okulun temeli attı.

Törene İskenderun Kaykamamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Jandarma Komuta Kamil Türkdönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'ın yanı sıra iş adamları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement