'Eğitimin En İyileri Ödülleri' sahipleriyle buluştu - Son Dakika
Güncel

'Eğitimin En İyileri Ödülleri' sahipleriyle buluştu

\'Eğitimin En İyileri Ödülleri\' sahipleriyle buluştu

Eğitim Kurumları, eğitimciler ve eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile özel sektör markalarının katılımcı olarak yer aldığı 'Eğitimde En İyiler Ödülleri' bu yıl ilk kez sahipleriyle buluştu.

28.11.2016 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödül gecesi sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı ve yaklaşık 10 bin kişi tarafından an be an takip edildi.

Veli ve öğrenci iletişimini sağlamak amacıyla, öğretmenler ve eğitim kurumlarının kullanımına ücretsiz olarak sunulan sosyal iletişim platformu Classloom, 'Eğitimde En İyiler Ödülleri' için yaklaşık 6 aylık bir hazırlık sürecini tamamlayarak ödül töreninin ilkini gerçekleştirdi. Kadir Has Üniversitesi'nin mekan sponsoru olduğu ödül töreni üniversitenin Cibali Kampüsü'nde yapıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen organizasyonda, okulların çevre bilincinden sosyal sorumluluğa, dünyaya entegrasyondan eğitimde inovatif yaklaşımlar ve teknoloji kullanımına kadar, farklı kategorilerde projeleri değerlendirmeye alındı.

Halk oylamasının da yapıldığı ilk ödül programı

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde düzenlenen ödül gecesinde konuşan Classloom CEO'su Özlem Turhan "Classloom olarak, düzenli iletişim içerisinde olduğumuz çok kıymetli profesyonellerden oluşan bir değerlendirme kurulu oluşturduk. Her kategoriye ve eğitim konusunun tüm oyuncularına değebilen alanlarda uzmanlık ve deneyim sahibi değerlendirme kurulumuz puanlamaları ile finalistleri belirledi. Finalistler ise www.egitimdeeniyiler.com sitemiz üzerinden duyurularak, halk oylamasına açıldı. 'Eğitimde En İyiler Ödülleri' bu anlamda eğitim kurumlarımızın ve eğitimcilerimizin standart akademik eğitimin yanında sundukları katma değerin halk oylaması yolu ile değerlendirildiği ilk ödül olma özelliğini taşıyor. Web sitemizi 46 bin kişi ziyaret etti ve 59 finalist arasından her kategorinin ilk üçü halk oylamasıyla belirlendi" şeklinde konuştu.

'Öğretmenliği 7/24 yaşayanlarla beraberiz'

Classloom CEO'su Özlem Turhan ödül töreninin açılış konuşmasında eğitimciliği müfredatla sınırlı tutmayan, öğretmenliğe gönül vermiş eğitimcilere teşekkürlerini sunarak, "Eğitimciliğin gönül işi ve bir hayat biçimi olduğunu düşünüyorum. Öğretmenliği sadece belirlenen süreler içinde ders vermek olarak görmeyen, ders saatleri dışında da yeni neslin geleceğini düşünen, çaba sarfeden değerli insanlarla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Yanlış davranışlarda bulunan, öğrencilere kötü muamelede bulunan öğretmen haberlerine medyada sık sık rastlıyoruz. Biz iyi örneklerin de olduğunu, öğretmenlik mesleğini hakkını vererek icra edenlerin de eğitim dünyasında var olduğunu göstermek, geleceğe umutla bakmak istedik. Bu sebeple 'Eğitimin En İyileri' ödül törenini düzenledik. Tüm destekçilerimize teşekkürü borç biliriz" şeklinde konuştu.

İşte Eğitimin En İyileri

Çevre ve Doğaya Katkı Kategorisi Birincisi: Işık kirliliğinin ve yanlış aydınlatmanın yılda 200 milyon TL gereksiz enerji tüketimine sebep olmasından yola çıkarak gerçekleştirdikleri proje kapsamında Türkiye'de bir ilk olan 'Kaybolan Karanlık Işığın Kirli Yüzü' projesi ile Ankara Akıncı Anadolu Lisesi.

Eğitim Odaklı Sosyal Sorumluluk Projesi Kategori Birincisi: Ülkemizde yalnızca 0-18 yaş grubu arasında halen yaklaşık 352 bin otizmli çocuk ve genç eğitim ve sağlık hizmetlerden faydalanmak için beklemekte. Özel eğitim uygulama merkezi öğretmenlerinin geliştirilmesi ve kapasitelerinin artırılması; kaynaştırma okulları sınıf ve branş öğretmenlerinin niteliklerinin geliştirilmesi; otizmli çocukların ailelerine eğitimler vererek bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla Garanti Bankası desteği ile hayata geçirilen Sürekli Eğitim Birimi projesi ile Tohum Otizm Vakfı.

Eğitimde İnovasyon ve Teknoloji Uygulamaları Kategorisi: Öğrencilerin müfredattaki derslerini Teknoloji ve Mühendislik alanlarını ilişkilendirerek icat yapmalarını sağlayan, yaratıcı düşünme becerilerini geliştiren, sorunlarını çözerken bilimden ve teknolojiden faydalanmalarını teşvik eden STEM İle Üretken Nesiller Yetiştirmek projesi ile İstanbul Ümraniye Birlik İlkokulu.

Eğitim Kurumları Sosyal Sorumluluk Kategorisi: Cezaevlerinin olumsuz koşullarında yetişen çocukların mahrum kaldıkları okul öncesi eğitim imkanını sunmak üzere Cezaevi Müdürlüğü tarafından kendilerine ayrılan görüş odasını bir anasınıfı haline getiren ve cezaevindeki minik kalplere ışık olan projeleri "Neşeli Duvarlar" ile Canik Belediye Evleri Anaokulu.

Yaşam Becerileri ve Kişisel Gelişim Kategorisi: Öğrencilerine "Büyüyünce Ne olmak İstiyorsun" diye sordular. Verdikleri cevaplardaki meslek sahibi okul velilerini öğrencileriyle buluşturarak mesleklerini tanıtmalarını sağladılar. Tüm öğrencilerine, hayallerindeki mesleklerinde bir gün geçirme şansı sunarak meslek seçiminde daha doğru kararlar almalarına katkı sağladılar. 3 bin öğrenci, 4 binden fazla veli, 150 danışman öğretmen, 24 rehber öğretmen, 28 okul idarecisi olmak üzere 7 binden fazla kişinin görev aldığı 'Gelecekte 1 Gün Meslekte İlk Gün' projesi ile Okyanus Koleji.

Yılın Eğitim Yazarı ve Blogger'ı Kategorisi: Ulusal ve uluslararası eğitim dergilerini, blogları, kitapları ve web sitelerini takip ederek tüm eğitimci, öğrenci ve teknoloji severlere dünyadaki gelişmeleri aktaran egitimteknoloji.net bloğunun sahibi Hikmet Tutaysalgır.

Yılın En Sıra Dışım Eğitim Yöneticisi: 'Baba bana bir masal anlat' projesi ile babaların okul öncesi eğitime katılımını arttırdı. 'Oyuncak Kumbarası' projesi ile 35 köy anasınıfına oyuncak ve kırtasiye malzemesi desteği sağladı. 'Bana bir gülüver' projesi ile okul öğrencileri ile ilçede yaşayan yaşlıların bağlarını kuvvetlendirdi. 'Sempati Okulu' projesi ile okul velilerine empati, sanat, aile eğitimi konularında 1 yıl eğitim verdi. Türkiye'de ilk kez okul öncesi Spor Şenliğini hayata geçirerek çocukların okul öncesi çağda sporla tanışmasına öncülük etti. Genç yaşına pek çok proje, ödül ve başarı sığdırdı: Nurten AkkuşSamsun Ayvacık Anaokulu Müdürü.

Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni: Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni Samsun'un Havza İlçesinin bir köy okulundan Samsun Şeyhler İlkokulu Öğretmeni Hacı Aydın. Törende okuduğu şiir ve hazırladığı video ile izleyenlere duygusal anlar yaşatan Aydın, misafirler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Eğitimin En İyileri Ödülleri' sahipleriyle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement