Eğlence Dönüşü Fenalaşan Gencin Ölümünde Uyuşturucu Şüphesi - Son Dakika
Güncel

Eğlence Dönüşü Fenalaşan Gencin Ölümünde Uyuşturucu Şüphesi

Eğlence Dönüşü Fenalaşan Gencin Ölümünde Uyuşturucu Şüphesi

İzmir'in Menemen İlçesi'nde ailesiyle yaşayan ve kısa süre önce askerden dönen 21 yaşındaki Rasim Şahin, eğlenmek için arkadaşıyla gittiği Foça'dan dönüşte fenalaşınca, hastaneye kaldırıldı.

14.08.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menemen İlçesi'nde ailesiyle yaşayan ve kısa süre önce askerden dönen 21 yaşındaki Rasim Şahin, eğlenmek için arkadaşıyla gittiği Foça'dan dönüşte fenalaşınca, hastaneye kaldırıldı. Müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Şahin'in yanında bulunan ve ifadesine başvurulan arkadaşı Y.E.'nin ecstasy uyuşturucu hap kullandıklarını, ardından da Şahin'in esrar içtiğini söylediği öğrenildi. Şahin'in kesin ölüm nedeni otopsinin ardından belirlenecek.

Hakkari'de komando olarak vatani görevini yaptıktan sonra tezkeresini alan Rasim Şahin, geçen pazartesi günü, Menemen'deki ailesinin yanına geldi. Bir süre dinlenmek isteyen Şahin, dün arkadaşı Y.E. ile eğlenmek için İzmir'in Foça İlçesi'ne gitti. İddiaya göre, Şahin ve arkadaşı sahilde ecstasy hap kullandı. Ardından Şahin esrar da içti. Eve dönmek üzere yola çıkan iki arkadaştan Şahin'in burnundan kan gelince, Y.E. durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık görevlileri Şahin'i ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Şahin, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri, Y.E.'nin ifadesine başvurdu. Y.E.'nin arkadaşıyla uyuşturucu kullandıklarını söylediği öğrenildi. Genç yaşta hayata veda eden Şahin'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AİLESİ YASA BOĞULDU

Menemen'de yaşayan emekli baba İsmail Şahin, oğlunun ölüm haberiyle yıkıldı. Bir işi için Bodrum'da bulunan annesinin de acı haberi alınca İzmir'e döndüğü öğrenildi. Şahin'in ağabeyi 24 yaşındaki Serhat Şahin'in de iki yıllık yüksekokul eğitimini tamamladıktan sonra dün vatani görevini yapacağı Ankara'ya gittiği, kardeşinin ölümünü öğrenince de tekrar İzmir'e geldiği bildirildi. Ölen gencin amcası İrfan Şahin, yeğenin neden hayatını kaybettiğini henüz öğrenemediklerini, güvenlik güçlerinden konuyla ilgili bilgi alamadıklarını, uyuşturucu kullanılıp kullanmadığından haberdar olmadığını belirtti.

----- KUTU -----

Uzman yardımı alınmalı

Özel Kent Hastanesi'nde görev yapan Psikolog Nezahat Bedir, son zamanlarda uyuşturucu kullanımının artış gösterdiği gibi kullanıcıların yaş ortalamasının da düştüğünü, uyuşturucuyla mücadelede yalnızca ailenin artık yetersiz kalacağını dile getirdi. Ailelerin çocuklarına sert tavırlarla yaklaşmaması gerektiğinin altını çizen Psikolog Bedir, "Gençlerin manevi anlamda boşlukları çok olduğu için uyuşturucu kullanımı arttı. Uyuşturucunun kullanımını engellemek yalnızca ailelerin yapabileceği bir şey değil artık. Bu sistemle ilgili bir sorun. Ailelere şunu yapın dersiniz, ancak bunun eğitim kısmı var, diğer alanlar var. Aileler istediğini yapsın, özellikle ergen grup, lise grubu ki uyuşturucu kullanımı ortaokula kadar düştü, çocuk yapacağından geri kalmayacaktır. Çocuğunuzla ortak hareket etmeniz gerekiyor. Çocuk sizin dışınızda sosyalleşiyor, burada önemli olan ailenin çocuğuyla ilgili olması. Aile, çocuğunun ihtiyaçlarını bilmeli, onunla daha fazla vakit geçirmeli. Bizde bu konu es geçilen bir nokta. 'O ergen, onların ne gibi sorunları olabilir ki? Para kazanma sorunları yok. Tek yapacakları şey ders çalışmak' gibi yaklaşımlar var, ama onu anlamak lazım. Aslında her çocuk çağrıda bulunur, bir şey ifade eder, içine kapanır, öfkelenir bunu görmek lazım. Biz ne yaşıyorsak onlar da aynısını yaşıyor. Evet para kazanmak gibi bir sorunları yok ancak gelecek kaygıları var. Okula gidiyor okulda bir tutarsızlık var. Sürekli sınav sistemi değişiyor, küçük yaştan beri onlara sürekli gelecek kaygısı veriliyor. 'Başarılı olmazsan, adam olmazsın, adam olamazsan ne yapacaksın?' gibi yaklaşımlar çok yanlış. Çocuklar, televizyon ve internetle daha da yalnızlaşıyor. İletişim sorunları arttı. Sürekli iyi olmak zorunda tutulan ve bunu başaramayan çocuklar var. O yüzden onları dinlemek gerekiyor. Öneriler, öğütler verip sert cezalara maruz bırakmak da sorunu çözmez, birlikte hareket etmek önemli. Çocuğa, 'Ne yapabiliriz? Senin bu konuda önerin nedir?' demek bile bazen yeterli olur, kendilerini değerli hissederler. Sürekli olarak çocuğa 'Sen uyuşturucu kullanıyor musun?' diyerek yasaklara maruz bırakırsak da çocukları uyuşturucuya teşvik ederiz" dedi.

Yapılacak şeyin hayatla mücadele yöntemlerini öğretip, onu geliştirmek olduğunu belirten Psikolog Nezahat Bedir, "14 yaşındaki bir çocuğa, hayatla başedebilmesini öğretmemiz gerekiyor. Sürekli okula bırakma, okuldan alma, ya da sürekli tepelerinde durmak çocukları uyuşturucu, sigara ya da alkolden uzak tutmaz. Bizim yapacağımız şey, yasak ve engel koymak yerine birlikte hareket etmek. Yapacağınız takipleri onlara hissettirmemek gerekiyor, zaten çocuğunuzu iyi tanırsanız bunlara gerek de kalmaz. Bir şeyden şüphelenilmesi durumunda da sert tavırlarla hareket etmek yerine uzman kişilerden yardım almak gerekiyor. Çocuğa ne kadar değer kaybı yaşatırsak, her şey amaçsız ve anlamsız gelirse bu insan zaten boşlukta ne yapacak, biz yetişkinler bile problemleri çözemediğimiz durumlarda, ya alkole yöneliyoruz, ya da ilaçlar kullanıyoruz. Çocuğa problem çözücü bir model olmak gerekiyor" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğlence Dönüşü Fenalaşan Gencin Ölümünde Uyuşturucu Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement