Eğlence Dünyasının Liderleri Vialand'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Eğlence Dünyasının Liderleri Vialand'da Buluştu

IAAPA'ın yıllık Bahar Forumu için İstanbul'a gelen dünyanın en ünlü eğlence parklarının üst düzey yöneticileri ve yatırımcıları, Türkiye'nin en büyük eğlence merkezi Vialand'da buluştu.

22.05.2015 12:28  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Eğlence Parkları ve Gözde Mekanlar Birliği'nin (IAAPA) yıllık Bahar Forumu için İstanbul'a gelen dünyanın en ünlü eğlence parklarının üst düzey yöneticileri ve yatırımcıları, Türkiye'nin en büyük eğlence merkezi Vialand'da buluştu.

Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vialand'ın ev sahipliğinde düzenlenen IAAPA'nın yıllık Bahar Forumu'nda, 24 ülkeden 120'nin üzerinde katılımcının bir araya geldiğini söyledi. Alişoğlu, uluslararası eğlence tesisi yöneticilerini biraraya getiren IAAPA'nın 1918 yılında kurulduğunu belirtti.Dünyada yaklaşık 2 trilyon dolara yaklaşan eğlence hacmi olduğunu aktaran Alişoğlu, yılda 100 milyon kişinin, turizm ve eğlence amaçlı tatil yaptığını ifade etti.IAAPA'nın, "Mickey Mause" karakterinin sahipleri, Disney, Universal, Europark gibi dünyanın en büyük parklarının yatırımcıları ve yöneticilerini Bahar Forumu kapsamında İstanbul'da bir araya getirdiğini anlatan Alişoğlu, şunları kaydetti: " Forumun bizim için çok önemli iki amacı var. Birincisi, katılımcılar, Türkiye'deki gelişmeleri yerinde görerek Vialand'da inceleme yapacak. İkincisi ise bu tarz parklarda, sıfır kazayla çalışma ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacak. Katılımcılara iki gün boyunca can güvenliği konusunda çeşitli eğitimler verilecek. Bir eğlence parkında, bir çocuğun tırnağının kırılması, birinin ayağının burkulması bile istenmeyen bir sonuç. Eğlence parklarında yüksek hızlı trenler, yüksek mesafeli oyuncaklar bulunmakta. Bu forumda, eğlence parklarındaki bu büyük oyuncakların güvenlik standartlarının oluşturulmasına yönelik önemli adımlar atılacak."Vialand'ın, Türkiye'nin eğlence sektörünün merkezi olduğunu dile getiren Alişoğlu ,Yunanistan, Bulgaristan ve Rusya gibi komşu ülkelerin yanısara Körfez ülkelerinden de insanların eğlenmek için İstanbul'a geldiklerini aktardı.özellikle Doğu pazarındaki ülkelerin iletişiminin buradan sağlanmasına yönelik çeşitli seminerler düzenleneceğini belirtten Alişoğlu Alişoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bizim amacımız İstanbul'a gelen truist sayısını orta vadede yüzde 15 arttırmak." Şili'de bulunan Fantasilandia Park'ın Genel Müdürü ve Uluslararası Eğlence Parkları ve Gözde Mekanlar Birliği (IAAPA) Başkanı Gerardo Areaga ise IAAPA'nın dört bölgede 4800 üyesi ile 90'dan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini söyledi.Gelişmekte olan ülkeler olarak Türkiye ve Şili'de eğlence sektörünün benzerlikler gösterdiğini ifade eden Areaga, eğlence pazarın önümüzdeki dönemde gelişmek için çok büyük bir potensiyele sahip olduğunu söyledi.IAAPA Avrupa Başkan Yardımcısı Karen Staley Avrupa'da organize ettikleri iki program olduğunu söyleyerek, Bahar Forumu'nun bugüne kadarki en yoğun katılımlı forum olduğunu ve etkinlikte 24 ülkeden 120'den fazla katılımcının yer aldığını söyledi.Forumda Türkiye ve Polonya gibi gelişmekte olan pazarlarla iglili bir seminerin yer alacağı aktaran Staley, forumun Türkiye'deki eğlence ve alışverişi içine alan çoklu eğlence anlayışı ve Vialand hakkında daha iyi bir konsepte sahip olacaklarını sözlerine ekledi.

Eğlence Dünyasının Liderleri Vialand\'da Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğlence Dünyasının Liderleri Vialand'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement