Eğlencenin Yerini Hüzün Aldı - Son Dakika
Güncel

Eğlencenin Yerini Hüzün Aldı

Eğlencenin Yerini Hüzün Aldı

Şanlıurfa'nın merkez ilçe Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Sokağı'nda Filistin hüznü vatandaşları gözyaşlarına boğdu.

22.07.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı kara harekatı tüm ülkede olduğu gibi Urfa'da çeşitli etkinliklerle protesto edilmeye devam ediyor. Urfa'da sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri İsrail'in bu katliamlarını sert sözlerle kınarken Eyyübiye Belediyesi de Ramazan Sokağı'nda düzenlemeyi planladığı eğlence etkinliklerini iptal etme kararı aldı. Belediyenin önceki akşamki etkinlerine hüzün damgasını vurdu. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gecede yaptığı konuşmasında, "İsrail çocuk öldürme işini halen yapıyor. Biz de, Müslüman olarak yıllardır bunun acısını çekerek hep beraber yaşıyoruz" diyerek İsrail'in Filistin'e karşı yaptığı zulme tepki gösterdi.

Ramazan ayı dolayısıyla Balıklıgöl yanında kurulan ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Ramazan Sokağı'nda, önceki gün itibariyle eğlence ve şölen etkinlikleri, Filistin'de yaşanan olaylardan dolayı yerini hüzne bıraktı. Eğlence, şölen, çocuk oyunları, sıra gecesi gibi birçok farklı etkinliğin yapıldığı Ramazan Sokağı'nda, Ramazan ayının son gecesine kadar Filistin'e destek adına etkinlikler yapılacak.

İmam Hatip öğrencisi ve Şanlıurfa'da düzenlenen şiir yarışmasında 1. Olan Emine Akkuş'un dün gece sahne aldığı Ramazan Sokağı'nda Filistin için dualar edildi. 'Ey Kudüs' adlı şiirini Arapça okuyan Emine Akkuş, seyircilerine unutulmaz bir o kadar da duygulu anlar yaşattı. Okunan şiirin Türkçe tercümesini ise Yazar Şair Kadir Yeşil yaptı.

BAŞKAN EKİNCİ DE DUYGULANDI

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin de Ramazan Sokağı'nda yüzlerce kişiye yaptığı konuşmasında zor anlar yaşadığı görüldü. Filistin'deki olayları an be an psikolojik olarak yaşadığını dile getiren Başkan Ekinci, sahnede ara ara gözleri dolarak konuştu.

Başkan Ekinci yaptığı konuşmada; "Malumunuz Gazze'deki olaylar, hakikaten bırakın Müslüman olmayı, insan olanların bile, insanım diyen kişilerin bile kabul edemeyeceği olaylardır. Gazze'nin üzerinde ambargo yıllardır devam ediyor. Şuanda çoluk çocuk demeden ve çok iyi bildikleri işi yapmaya devam ediyorlar. Yani İsrail çocuk öldürme işini halen yapıyor. Tabi Müslüman olarak yıllardır bunun acısını çekerek hep beraber yaşıyoruz. Bizler de, Ramazan etkinlikleri kapsamında her türlü eğlence ve şöleni sonlandırdık. Tıpkı diğer AK belediyelerde olduğu gibi. Değerli dostlar Kudüs, mukaddes şehir. Kudüs kurtulmayana kadar Gazze'nin de gözyaşı dinmeyecek. Gazze'nin gözyaşının dinmesinin tek yolu, Kudüs'ün kurtuluşunun sağlanmasıdır. Kelimeler hakikaten boğazımıza düğümleniyor. Emin olun bunu tüm samimiyetimle söylüyorum çünkü sizlere bazı ifadelerde bulunurken, gözümün önünde o küçücük çocukların cesetleri geçiyor. Küçücük çocukların o korkuları ve ister istemez insan empati yapıyor, ya buralarda da olsaydı. Tabi bu bir imtihandır, bu imtihan Gazzeli'lerin imtihanıdır ve aynı zamanda Müslümanların da imtihanıdır.

Rabbim inşallah bu imtihandan layıkıyla çıkanlardan eyler ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların tüm sıkıntısını giderir inşallah. Mübarek bir aydayız, bu mübarek ayda yapılacak duaların Allah katında kabulünü diliyorum. Ramazanında son on gününe girdik. Kadir Gecesini arayacağımız bir on gün. Burada yapacağımız dualarda inanıyorum ki sizler, Filistin'deki Müslümanların, Suriye'deki, Müslümanların, Irak'taki, Mısır'daki, Arakan'daki Müslümanların, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların unutmadan dualarınızda onlara da yer vereceksiniz. Ve bu zamanlarda bir olmak, beraber olmak gerekiyor. Aynı duyguları farklı dillerde de olsa, paylaşmamız gerekiyor" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğlencenin Yerini Hüzün Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement