Eğlenerek Aşı Oluyorlar - Son Dakika
Güncel

Eğlenerek Aşı Oluyorlar

Samsun'da "Gülümseten Aşı" projesi çerçevesinde köy okullarında öğrenim gören çocuklar, palyaço ve çizgi film kahramanları kostümleri giyen lise öğrencilerince eğlendirildikten sonra aşı oluyor Dr. Uçak: "Çocuklar aşıdan korkmasın, aksine eğlensin istedik.

13.12.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLYAS GÜN - Samsun'un Ayvacık ilçesinde "Gülümseten Aşı" projesi çerçevesinde köy okullarında öğrenim gören çocuklar, palyaço ve çizgi film kahramanları kostümleri giyen lise öğrencilerince eğlendirildikten sonra aşı oluyor.

Kaymakamlık ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce çocukların aşıdan korkmaması için "Gülümseten Aşı" projesi başlatıldı. Köy okullarına aşı için giden doktor ve hemşireler, önce çocuklara aşıyla ilgili çizgi film izlettiriyor.

Ardından  palyaço ve çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyen lise öğrencileri, çocukları eğlendiriyor. Panayır havasında yapılan aşılama programı kapsamında çocuklar alkış ve tezahüratlar eşliğinde doktorların yanına giderek tek tek aşı oluyor. Aşı olan çocuklara, balon ve muz veriliyor.

Ayvacık Halk Sağlığı doktoru Kübra Uçak, AA muhabirine, köy okullarında okuyan çocukların ve ailelerinin ekonomik durumunun düşük olduğunu söyledi.

Bu nedenle çok fazla eğlenme fırsatı bulamayan çocukları hem eğlendirmek hem de aşılarını yapmak için proje hazırladıklarını belirten Uçak, şöyle konuştu:

"Çocuklar aşıdan korkmasın, aksine eğlensin istedik. Aşının üzülecek ve ağlanacak bir şey olmadığını ortaya koymayı arzuladık. Proje kapsamında köy okullarına pamuk prenses ve palyaço kostümleri giymiş liseli öğrencilerimizle gidiyoruz. Ayrıca yanımızda çizgi  film götürüyoruz ve çocuklara izlettiriyoruz. Çocukların eğlenmesi için öncelikle yüzlerini boyuyoruz. Bu şekilde aşı yapmak çok eğlenceli bir hal aldı."

Çocuklara aşı yaptıktan sonra balon ve muz verdiklerine işaret eden Uçak, "Çocuklar eğlence içinde aşı oldukları için aşıdan korkmuyor. Hatta ismi tezahürat yapılan çocuğumuz gönüllü olarak doktor ve hemşirelerimizin yanına gelip aşı oluyor" ifadesini kullandı.

Aşı yapılan çocuklar ise önce korktuklarını ancak eğlenmenin korkularını unutturduğunu belirtti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğlenerek Aşı Oluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement