Ego'dan Sincan-Kayaş Tren Yolcuları İçin Ekspres Otobüs Hattı - Son Dakika
Yerel

Ego'dan Sincan-Kayaş Tren Yolcuları İçin Ekspres Otobüs Hattı

Ego\'dan Sincan-Kayaş Tren Yolcuları İçin Ekspres Otobüs Hattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılacak Başkentray inşaat çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılacak olan Sincan-Kayaş banliyö tren hattı yolcuları için Sincan-Gar-Sıhhiye arasında ekspres otobüs hattı oluşturdu.

09.07.2016 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılacak Başkentray inşaat çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılacak olan Sincan-Kayaş banliyö tren hattı yolcuları için Sincan-Gar-Sıhhiye arasında ekspres otobüs hattı oluşturdu.

EGO Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek olan Başkentray Projesi inşaat çalışmaları kapsamında ulaşıma kapatılacak olan Sincan-Kayaş Banliyö hattının yerine, bölge halkının mağdur olmasını engellemek için mevcut otobüs hatlarına ilave olarak, Sincan-Gar-Sıhhiye arasında oluşturulan 522 no'lu ekspres otobüs hattıyla yolcu taşıyacak.

"11 Temmuz'da başlayacak"

EGO yetkilileri, Başkentray Projesi inşaat çalışmalarının 11 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlayacağını ifade ederek, banliyö tren hattını kullanan vatandaşların mağdur olmaması için aynı gün itibariyle banliyö tren güzergahı boyunca '522 Sincan-Gar-Sıhhiye Yeni Ekspress' hattının devreye alınacağını söylediler. Yetkililer, vatandaşların mağdur olmaması için tüm ayrıntılar üzerinde yoğun şekilde çalıştıklarını belirtirken, yeni açılan otobüs hattının detaylarını da açıkladılar.

Ekspres Hattı'nın güzergahları

Sincan-Kayaş Banliyö hattının ulaşıma kapatılmasıyla birlikte, yolcuların, '522 Sincan-Gar-Sıhhiye Ekspres Hattı' ile Sincan, Lale, Elvankent, Emirler, Özgüneş, Etimesgut, Marşandiz, Gazi Fişek Fabrikası, Gazi, Hipodrom, Ankara Tren Garı, Sıhhıye Adliye önünde bulunan durakları kullanabileceklerini ifade eden yetkililer, "Sincan-Gar arası seferlerinin yapılacağı '522 Sincan-Gar Sıhhiye Ekspress' hattının güzergahı, Sincan Hareket Noktası, Vatan Caddesi, Ankara Caddesi, Polatlı 2. Cadde, Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi, Türk Kızılayı Caddesi, Ankara Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı, Kazım Karabekir Caddesi, Hipodrom Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Bulvarı olarak belirlenirken; dönüş ise 'Altınsoy Caddesi, Celal Bayar Bulvarı, Ankara Bulvarı, Türk Kızılayı Caddesi, İstasyon Caddesi, Atatürk Caddesi, Ankara Caddesi, Vatan Caddesi ve Sincan Hareket Noktası' güzergahından olacak" bilgisini verdiler. Ayrıca Ulus ve Sıhhiye'den Sincan yönüne giden mevcut hatlar devam ederken, gerektiğinde bu hatlardaki otobüs sayısının artırılabileceği bildirildi.

Otobüs sayıları artırılacak

Yetkililer tarafından, Kayaş-Sincan Banliyo hattının yenilenmesi nedeniyle de Mamak ve Kayaş'tan Ulus ve Sıhhiye bölgesine ulaşımı sağlayan belediye otobüslerinin seferlerinin aynı şekilde devam edeceği, ancak bu hatlarda da otobüs sayılarının artırılacağı söylendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ego'dan Sincan-Kayaş Tren Yolcuları İçin Ekspres Otobüs Hattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement