Eğribel Tünelle Geçit Verecek - Son Dakika
Ekonomi

Eğribel Tünelle Geçit Verecek

Kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan ve Karadeniz'i İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Eğribel Geçidi, Türkiye'nin en uzun 3. tüneliyle aşılacak.

12.12.2016 09:45  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle İç Anadolu Bölgesi'ni bağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ndeki tünel yapım çalışmaları sürüyor. Tünel tamamlandığında Türkiye'nin yapımı süren Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra 11 bin 900 metreyle en uzun 3. tüneli olacak.

2018 OCAK AYINDA IŞIK GÖRÜLECEK

Toplam uzunlukları 11 bin 900 metre olacak olan Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmalarında şu ana kadar 4 bin 835 metreye ulaşılırken, 2018 yılının Ocak ayında ilk ışığın görülmesi planlanıyor.

GÜNDE YAKLAŞIK 12 METRE DELİNİYOR

Zorlu kış şartlarına rağmen günde yaklaşık 12 metre delinerek çalışmaların aralıksız devam ettiği Eğribel tünelinde İl Genel Meclisi üyeleri ve Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı incelemelerde bulundu.

Yetkililerden tünel çalışması hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Yılancı büyük bir özveri ve emek harcanarak çalışan işçilere teşekkür etti.

"SÜRÜCÜLER RAHAT EDECEK"

Başkan Yılancı yaptığı açıklamada "Eğribel Tüneli ilçemiz için son derece önemli bir proje. Tünel ile birlikte diğer bağlantı yolları ve yine Giresun-Şebinkarahisar yolunda bulunan Pınarlar Tüneli'nin de hayata geçmesiyle 120 kilometrelik Giresun-Şebinkarahisar yolu 89 kilometreye düşecek. Özellikle kış aylarında sürücüler için tehlikeli olan Eğribel Geçidi'nde yapılan bu tünelle birlikte sürücüler rahat edecek" dedi.

"1.5 SAAT SÜREDE GEÇİLEBİLECEK"

Ordu-Giresun Havaalanı'nın da Eğribel Tüneli'ni destekler nitelikte olduğunu belirten Başkan Yılancı açıklamasında, "Şebinkarahisar'ın kalkınmasında turizm oldukça önemli, turizmi de buraya getirebilmemiz için ulaşım gerekiyor. Yapılan tüneller ve diğer yol yapım çalışmalarıyla birlikte ilçemizdeki turizm gelirlerinin de artması son derece önemli. Yaklaşık 90 kilometreye düşecek yol, 1.5 saat gibi kısa bir sürede geçilebilecek" ifadelerini kullandı.

Eğribel Tünelle Geçit Verecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eğribel Tünelle Geçit Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement