Ehem Halk Oyunları Şenliği'nde Halkı Coşturdu - Son Dakika
Yerel

Ehem Halk Oyunları Şenliği'nde Halkı Coşturdu

Ehem Halk Oyunları Şenliği\'nde Halkı Coşturdu

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kültür hizmetlerinden geleneksel hale getirilen ve bu yıl 2.'si düzenlenen Halk Oyunları Şenliği'nde halka folklor ziyafeti sunuldu.6 yüze yakın kişiden oluşan topluluk, Edremitlilere folklor ziyafeti...

05.05.2013 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kültür hizmetlerinden geleneksel hale getirilen ve bu yıl 2.'si düzenlenen Halk Oyunları Şenliği'nde halka folklor ziyafeti sunuldu. 6 yüze yakın kişiden oluşan topluluk, Edremitlilere folklor ziyafeti çekerken halkı büyüledi.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde deki muhteşem şölende, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyindeki yaş gruplarının yanı sıra yetişkinlerden oluşan 17 Halk Oyunu Ekibi sahne aldı. Salon kapasitesinin yetersiz kaldığı şenlikte ekiplerin sergiledikleri bir birinden güzel değişik yörelerden oluşan gösterileri izleyenler dışarıdan sine vizyon aracıyla izlemek zorunda kalırken, ekipler halka coşkulu anlar yaşattı.

Şenliğe, Kaymakam Osman Tunç eşi Melek Tunç'la birlikte katılırken Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Balıkesir Eğitim Denetmenleri Başkanı Yusuf Cengiz, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Solak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Bilen, okul müdürleri, merkez müdür yardımcıları M. Halil Dikici, Hürrem Tanrıverdi, Mehmet Kundakçı, Zerrin Eğrioğlu, öğretmen ve usta öğreticiler, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Dut, diğer sivil toplum örgüt başkanlarından oluşan kalabalık bir davetli gurubu, basın mensupları ve vatandaşlar ilgi ile izledi.

Hayatın her alanında, her yer ve her yaş grubundan insana yaşamları boyunca ihtiyaç hissettikleri alanlarda eğitim hizmetlerini sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten EHEM Müdürü İsmail Damar, "1 Eylül 2012 den bugüne kadar ilçe merkezimizin yanı sıra 20 yerleşim biriminde 97 dalda açılan 410 kurs ve 28 seminerde 8 bin 620 kursiyerimize eğitim hizmetleri verildi. Bunun gururunu yaşıyoruz. Kültürel değerlerimizin yaşadığı ve yaşatıldığı zenginliklerimizin başında gelen Halk Oyunları alanında açılan 21 kursumuzda 6 yüz kursiyerimize halen eğitim hizmetleri verilmektedir. Alanımız toplum kadar geniş hayat kadar çeşitlidir. Kamu kurumlarımızla, belediyelerimizle, muhtarlıklarımızla, dernek ve odalarımızla, basınımızla el ele verdik her yerde sizlere en yakın noktadayız. En iyi eğitimi almaları için elimizden geleni yapmalıyız. Ancak bu şekilde sağlıklı toplumlar oluşturabiliriz. Bizlere her zaman destek olan başta Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Belediye Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza, Kamu Kurumlarımıza, Derneklerimize, Odalarımıza bizlerle işbirliği yapan tüm kuruluşlara ve görev alan öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize müdür yardımcılarıma, mesai arkadaşlarıma, sesimizi duyuran basımızın değerli mensuplarına ve bizlere inanan ve güvenen değerli halkımıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Gecenin hoş bir seda bırakacağı ümidini taşıyorum." dedi.

Sunuculuğunu Mehmet Kundakçı ve Nuriye Fulya Tezer in yaptığı gecede düzenlenen plaket töreninde, Halk Oyunları Usta Öğreticileri Seviye Demir, Harun Onur, Serhat Köse, Özlem Can, Nursen Bağcı, Sevgi Yıldız, Arife Bencik, Nurten Akyüz'ün plaketleri düzenlenen törenle protokol üyeleri tarafından verildi. Gecede Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar tarafından Kaymakam Osman Tunç, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'a desteklerinden dolayı şükran plaketi, öğretmen Zerrin Eğrioğlu ve usta öğretici Tuğba Karagöz tarafından birer buket çiçek takdim edildi. Şenlik sonunda katılanların büyük alkışı ile sona erdi.

(BT)

05.05.2013 11: 33: 25

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ehem Halk Oyunları Şenliği'nde Halkı Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement