(Ek Bilgilerle) Bedaş Çalışanı Deniz İçli Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

(Ek Bilgilerle) Bedaş Çalışanı Deniz İçli Son Yolculuğuna Uğurlandı

geçtiğimiz günlerde Göktürk'te bir elektrik arızasını tamir için giden ve elektrik akımına kapılarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden BEDAŞ görevlisi Deniz İçli, son yolculuğuna uğurlandı.

23.11.2015 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

geçtiğimiz günlerde Göktürk'te bir elektrik arızasını tamir için giden ve elektrik akımına kapılarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden BEDAŞ görevlisi Deniz İçli, son yolculuğuna uğurlandı. Okmeydanı Cem Evi'nde düzenlenen cenaze töreninde İçli'yi son yolculuğuna ailesi, yakınları ve Deniz İçli'nin iş arkadaşları uğurladı. İçli'nin tabutuna Galatasaray forması konulduğu görüldü. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'da cenaze törenine katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Deniz İçli'nin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Sivas'a gönderildi.

"BENİM KARDEŞİM HEM ŞOFÖRLÜK YAPIYOR, HEM DE DİREĞE ÇIKIYOR"

Deniz İçli'nin ağabeyi Fevzi İçli, "Duyduğum kadarıyla olay şöyle olmuş akşam orada elektrik akımı yokmuş Kemerburgaz'da gece ekibi oraya çıkıyor, o tadilatı yapmaya çalışırken, onların deyimiyle ters akım atılıyor, o atıldıktan sonra elektriğin akımı veriliyor. Daha önce orada çalışanların bir kağıda burada şöyle bir çalışma oldu şeklinde not yazmaları gerekiyor. O çalışma da yok ortalıkta bunlar da tekrardan gidip akımı kesiyorlar bilgileri olmadığı için ters akımı akıllarına getiremiyorlar arkadaşlarının anlattığı bu burada ihmalin en büyüğü var diyorlar. Panoya girebilmek için bir tane anahtar var ama o anahtarla bütün panolar açılabiliyor herkes rahatlıkla o panoya girip şalteri indirip kaldırabiliyor kimsenin kimseden haberi yok bu olayın en büyük nedeni o anahtarların herkeste olup herkes kafasına göre adam orada çalışırken, onu gözetmeyip mesela arıza başka yerde telefon açıyorlar. Onların kesmiş olduğu yeri başka yer kesik diye gelip kaldıranlar varmış bu tür sıkıntılar var. Benim kardeşim hem şoförlük yapıyor, hem de direğe çıkıyor. Teknisyen aslında. Araç kullanan birinin direğe çıkması doğru mudur? Herkese imza attırmışlar yoruluyorlar. Bu ülkede bu taşeronlar bitmediği sürece bu iş cinayetleri bitmeyecektir. Buradaki yetkililerin hepsi katildir. Bizim derdimiz davamız başka insanlar ölmesin onun için mücadelemize devam edeceğiz hesabı verilecek" dedi.

DİSK Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin ise, "Normal koşullarda üç kişinin yapması gereken işi iki kişi yapmaya zorlanıyor yoğun iş yükü doğal olarak dikkatsizliğe ve iş kazalarına neden oluyor. Defalarca yazı yazıp taleplerde bulunmamıza rağmen hiçbir adım atılmadı bu güne kadar kaç arkadaşımızı kaybettik sayısını bile bilmiyoruz. Bundan yaklaşık bir yıl önce Avcılar'da çalışma malzemeleri istedikleri için 26 arkadaşımız işten atıldı. Yaşanılan bu bunun önüne geçilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya bu iş cinayetlerinin önüne geçmek için mücadeleye devam edeceğiz. Bu yaşanan iş cinayetinin tek sorumlusu arkadaşlarımıza yüklenen iş gücü iş yüküdür bunlardır Deniz arkadaşımızı aramızdan alan enerji sektörü ağır ve tehlikeli bir iş kolu olmasına rağmen hiçbir tedbir alınamıyor" dedi.

BEDAŞ'DAN AÇIKLAMA

Deniz İçli'nin vefatı ile ilgi olarak Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) yazılı bir açıklam yaptı. BEDAŞ yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"17 Kasım 2015'te meydana gelen iş kazası ile ilgili tüm Boğaziçi Elektrik Dağıtım çalışanları olarak derin üzüntü içerisindeyiz. Hiçbir şey insan canından daha kıymetli olamaz. Çağlayan İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Kemerburgaz Nöbetçi Müdürlüğü'ndeki elim kazada Değerli Çalışma Arkadaşımız Deniz İçli'ye gerekli müdahalenin yapılması ve İçli'nin hayatta kalması için hastanede tüm süreçleri büyük bir titizlikle takip ettik. Araştırma süreci devam etmekle birlikte ilk belirlemelere göre Merhum Deniz İçli'nin tüm kişisel koruyucu donanımlarının bulunmasına, çalışanımızın aralarında TEDAŞ tarafından verilen Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri'nde Çalışma Belgesi (EKAT) de dahil olmak üzere gerekli tüm eğitimlere sahip olmasına ve BEDAŞ tarafından tüm tedbirler alınmasına rağmen elim kaza gerçekleşmiştir. Şirketimiz üzerine düşen tüm yükümlülüğü yerine getirerek adli makamlarla tüm bilgileri paylaşmakta ve her türlü yardımı yapmaktadır. Süreci takip ettiğimizi ve ilgili tüm gelişmeler hakkında kamuoyunu aydınlatacağımızı belirtmek isteriz.

Yaşanan elim kazada Merhum Deniz İçli'ye Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel (Ek Bilgilerle) Bedaş Çalışanı Deniz İçli Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement