Ek Bilgilerle) - Erdoğan: Bu Hadiseyi Tırmandırmak Gibi Bir Düşüncemiz Kesinlikle Bulunmamaktadır - Son Dakika
Güncel

Ek Bilgilerle) - Erdoğan: Bu Hadiseyi Tırmandırmak Gibi Bir Düşüncemiz Kesinlikle Bulunmamaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye gerilimin, husumetin safında değil, her zaman barışın diyalogun ve diplomasının yanında yer alacaktır" dedi.

25.11.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye gerilimin, husumetin safında değil, her zaman barışın diyalogun ve diplomasının yanında yer alacaktır" dedi. Erdoğan, " Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31. İSEDAK toplantısının açılış oturumunda konuştu. Sözü dün düşürülen Rus uçağına getiren Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu

2 UÇAK İHLAL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz iki uçak, Yayladağı Hatay bölgesinde sınır ihlali yapmamaları konusunda, 10 dakika içinde 5 kez ikaz edilmiştir. Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine, bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken, diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir. Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan, F16'larımız Türk Hava Sahası içinde sınır ihlali yapan uçağa ateş açmışlardır. İsabet alınarak Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları da sınırlarımız içine isabet etmiş, bu sebeple iki vatandaşımız yaralanmıştır. Düşen, daha sonra da Rus yapımı olduğu bilinen uçağın, Rusya Federasyonu'na ait olduğu bu ülke makamlarının açıklamalarından sonra anlaşılmıştır" dedi.

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN

Olayın hemen ardından Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyelerine ve NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri yaptığını söyleyen Erdoğan, "Şu söyleniyor; Orada DAİŞ'e karşı bulundukları ifade ediliyor. Bir defa orada bayır bucak Türkmenlerinin bulunduğu bölgede DAİŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. Şuanda DAİŞ terör örgütünün bölge Celablus'un doğusudur" diye konuştu.

TÜRKİYE SOĞUKKANLI DAVRANDI

Çok uzun süredir böyle bir olayın yaşanmaması için Türkiye'nin dikkatli davrandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," İlgili ülkeler nezrinde kendi uyarılarımızı yapıyorduk. Nitekim çeşitli kanallarla komşumuza da bu konuda hassasiyetimiz iletilmiştir. Düne kadar böyle bir olayın vuku bulmamasının sebebi Türkiye'nin sabrını zorlayarak ortaya koyduğu soğuk kanlı ve iyi niyetli tavırdır" dedi.

ESAD REJİMİNE DE KARŞIYIZ

"Türkiye gerilimin, husumetin safında değil, her zaman barışın diyalogun ve diplomasının yanında yer alacaktır" diyen Erdoğan, "Bundan sonra da bu tavrımızı koruyacağız. Hiç kimse bizden sınır güvenliğimizin sürekli ihlal edilmesine, egemenlik haklarımızın yok sayılmasına, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine, sessiz ve tepkisiz kalmasını beklememelidir. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz. Bir haftadır Bayır Bucak Türkmenlerinin bulunduğu bölgeden sınırlarımıza doğru göç başlamıştır. Oradaki soydaşlarımızı Hatay'daki kamplara almaya başladık. Samimi olmamız lazım. Kimse kimseyi aldatmasın. Devlet terörü estirenin yanında olmak, bizim ilkelerimizde zulme rıza zulümdür. Biz her türlü terör örgütüne ve teröre olduğu gibi devlet terörü uygulayan Esed rejimine de karşıyız" ifadesini kullandı.

İÇİ İNSANLARLA DOLU BOTLARI ŞİŞLEMEK SURETİYLE BATIRMAKTAN

Suriye'de öldürülen sivillere istatistik olarak bakılmasının terör örgütlerine yaradığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Kuşlara, balıklara, bitkilere gösterilen küresel hassasiyet, şayet hergün Akdeniz ve Ege'de boğulan masum yavrulardan esirgenirse bu aymazlığın sonu çok daha büyük bir felakete varacaktır. Varolma mücadelesi veren milyonlarca Suriyeli ve Iraklının üzerine kapanan kapılar sorunu derinleştirecektir. Güvenlik ve huzurun yolu, mültecilere tekme atmaktan, içi insanlarla dolu botları şişlemek suretiyle batırmaktan, çığlıklara kulak tıkamaktan değil, onları kucaklamaktan, onlara sahip çıkmaktan geçmektedir. dikenli tel örgülerin, yüksek duvarların arkasına saklanarak, sorundan uzak kalınamayacağını herkesin görmesi gerekiyor" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ek Bilgilerle) - Erdoğan: Bu Hadiseyi Tırmandırmak Gibi Bir Düşüncemiz Kesinlikle Bulunmamaktadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.


Advertisement