Ek Bilgilerle) Obama: Müslümanların Saldırgan Bir Biçimde Tek Tipleştirilmesini Reddediyoruz - Son Dakika
Güncel

Ek Bilgilerle) Obama: Müslümanların Saldırgan Bir Biçimde Tek Tipleştirilmesini Reddediyoruz

Abd Başkanı Barack Obama, Amerikan başkanlarının geleneksel olarak her yıl Kongre'de yaptıkları 'Birliğin Durumu' konuşmasında Müslümanları tek tipleştirmeyi reddettiklerini belirterek şunları kaydetti: "Amerikalılar olarak, tehdit altında olduğumuz zaman bile kişilerin haysiyetine saygılıyızdır; işte bu yüzden işkenceyi yasakladım. İşte bu yüzden dünyanın bazı kısımlarında yeniden baş gösteren korkunç antisemitizme karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz.

21.01.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abd Başkanı Barack Obama, Amerikan başkanlarının geleneksel olarak her yıl Kongre'de yaptıkları 'Birliğin Durumu' konuşmasında Müslümanları tek tipleştirmeyi reddettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Amerikalılar olarak, tehdit altında olduğumuz zaman bile kişilerin haysiyetine saygılıyızdır; işte bu yüzden işkenceyi yasakladım. İşte bu yüzden dünyanın bazı kısımlarında yeniden baş gösteren korkunç antisemitizme karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. İşte bu yüzden, çoğunluğu barışa olan bağlılığımızı paylaşan Müslümanların saldırgan bir tutumla kalıplara sokulmasına karşı çıkıyoruz"

Barack Obama konuşmasında ayrıca, insanın saygınlığına önem verdiklerini, bu nedenle Yahudi karşıtlığına karşı çıktıklarını belirterek: "Bu yüzden, çoğunluğu bizle barış için sorumluluğu paylaşan Müslümanların saldırgan bir biçimde tek tipleştirilmesini reddetmeyi sürdürüyoruz" dedi.

Koalisyon güçlerinin de yardımlarıyla, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak ve Suriye'de ilerleyişini durdurduklarını belirten Obama, şiddet içeren aşırı uçların iflas etmiş bir ideoloji olduğunu ve bu ideolojiye göğüs geren herkese yardım edeceklerini belirtti. Obama, "Bu çabamız zaman alacak. Hedefe odaklanmamız gerekecek. Ancak başarılı olacağız" diye konuştu.

Teröre karşı duruşlarını koruduklarını vurgulayan ABD Başkanı: " Pakistan'da bir okuldan, Paris sokaklarına, dünyanın her yerinde terörizmin hedefi olan insanların yanındayız…Irak ve Suriye'de – buna askeri güçlerimiz de dahil olmak üzere – Amerikan liderliği IŞİD'in ilerleyişini durdurmaktadır. Bu terör örgütünü zayıflatmak ve nihayetinde yok etmek için Arap milletlerinin de dahil olduğu kapsamlı bir koalisyonun öncüsüyüz. Ayrıca bu çabalarımıza - terör ile mücadelede - katkı sağlayabilecek ılımlı muhalifleri destekliyoruz" dedi.

Orta Doğu'da yeni bir kara savaşına sürüklenmek yerine, Arap ülkelerini de içeren geniş bir koalisyona liderlik ettiklerini anlatan Obama, "Hedefimiz, bu terör örgütünü geriletmek ve ortadan kaldırmaktır" dedi.

Kongre'den, hep birlikte hareket ettiklerini dünyaya göstermek için, IŞİD'e karşı güç kullanımına yetki veren bir karar tasarısını kabul etme ve İran'a yeni yaptırımlar uygulamama çağrısında bulundu. İran konusunda yaptırımların diplomatik çözüm sürecini baltalayacağını ve Kongre'nin kararını baltalayacağını belirten Obama: "Nükleer programı durdurmayı ve nükleer madde stokunu azaltmayı başardığımız İran konusunda diplomatik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki krize de değinen Başkan Obama : "Rusya'nın saldırılarının karşısında, Ukrayna demokrasisinin yanında durarak, NATO müttefiklerimizin güvenini tazeleyerek devletlerin küçük devletlere zulmedemeyeceği ilkesini savunmaktayız." diyerek şunları ifade etti: "Geçen yıl, biz müttefiklerimizle beraber yaptırım uygulamak gibi zorlu bir işe girişirken bazıları Putin'in saldırılarının ustalıklı birer strateji ve güç gösterisi olduğunu öne sürmüştü. Ancak bugün, Rusya izole olmuş, ekonomisi yerle bir durumdayken, müttefikleriyle yan yana, güçlü bir şekilde duran Amerika'dır"

ABD Başkanı Barack Obama ekonomik konulara da değindi. ABD'nin ekonomik durumu ve istihdam konularına değinen ve ülkede yaşanan olumlu gelişmeleri sıralayan Obama'nın, konukların alkışlarıyla sık sık kesilen 45 dakika olarak planlanan konuşması,1 saat 10 dakikayı buldu. Konuşmasının büyük bölümünü ekonomiye ayıran Obama, ekonomi politikalarının başarılı olduğunu söyledi. Obama, ABD'nin 1999'dan bu yana işsizliği en yüksek oranda azalttığı bir dönemden geçtiğine değindi ve tarihin hiçbir döneminde bu kadar çok sayıda Amerikalının sağlık sigortasına sahip olmadığını kaydetti.Obama, yönetiminin sağlık sigortası, mali denetim ve göç gibi konulardaki başarılarını tehdit edecek her tür yasa tasarısını ise veto edeceğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ek Bilgilerle) Obama: Müslümanların Saldırgan Bir Biçimde Tek Tipleştirilmesini Reddediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement