Ek Haber) Erdoğan, Konuklarına Savarona Yatı'nda Yemek Verdi - Son Dakika
Güncel

Ek Haber) Erdoğan, Konuklarına Savarona Yatı'nda Yemek Verdi

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 13. İslam Zirvesi'ne katılan liderler onuruna Savarona Yatı'nda verdiği akşam yemeği sırasında, İstanbul Boğazı ve yapımı devam eden 3. köprü hakkında da bilgi verdi.

13.04.2016 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, 13. İslam Zirvesi'ne katılan liderler onuruna Savarona Yatı'nda verdiği akşam yemeği sırasında, İstanbul Boğazı ve yapımı devam eden 3. köprü hakkında da bilgi verdi.

Konuklarını yatın girişinde tek tek karşılayan Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sizlerle böyle bir akşam yemeğinde, İstanbul'umuzun en nadide yeri olarak kabul edilen Boğaz'ımızda bir akşam yemeğini birlikte icra etmek gerçekten mutlulukların en güzeli. Sağımda gördüğünüz gibi Asya, solumda da Avrupa. ve dünyada herhalde bunun bir benzeri yok. ve her iki kıtayı birbirine bağlayan iki köprüyü geride bıraktık. Bunlar iki asma köprü. Şimdi, üçüncü yeni yapmakta olduğumuz köprüye geliyoruz. Üçüncü köprüyü de Allah nasip ederse 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. ve böylece 3 tane köprüyle Asya ve Avrupa yakasını birbirine bağlıyoruz. Fakat bu üçüncü köprünün bir özelliği var. 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da yüksek hızlı tren geçmekle, Pekin'e kadar bir bağlantı yolunu kurmuş oluyoruz. Böyle bir adım atmış oluyoruz. Boğaz'ın altında Marmaray var ve bu ray sistem 3 yıl oldu açılalı. Üç yılda bu raylı sistemden 130 milyon vatandaşımız geçti." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ek Haber) Erdoğan, Konuklarına Savarona Yatı'nda Yemek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement