Eker: Bunlarla Mücadele Edelim, Hepimizi Öldürecek Halleri Yok - Son Dakika
Güncel

Eker: Bunlarla Mücadele Edelim, Hepimizi Öldürecek Halleri Yok

Eker: Bunlarla Mücadele Edelim, Hepimizi Öldürecek Halleri Yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bölgede bir çok yatırıma engel olunduğunu, halkın tehdit edildiğini, insanların göçe zorlandığını belirterek, "Diyarbakırlının bunlara karşı çıkması lazım. Sesimizi yükseltmemiz lazım, hepimizi öldürecek halleri yok. Bütün dükkanları yakacak halleri de yok. Eğer biz bugün bunlara karşı susarsak, eğer bugün milletten haraç alma, haraca bağlama teşebbüslerine biz sessiz kalırsak, inanın bunlar bir bir herkese bu zulmü gösterecekler" dedi.

08.11.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bölgede bir çok yatırıma engel olunduğunu, halkın tehdit edildiğini, insanların göçe zorlandığını belirterek, "Diyarbakırlının bunlara karşı çıkması lazım. Sesimizi yükseltmemiz lazım, hepimizi öldürecek halleri yok. Bütün dükkanları yakacak halleri de yok. Eğer biz bugün bunlara karşı susarsak, eğer bugün milletten haraç alma, haraca bağlama teşebbüslerine biz sessiz kalırsak, inanın bunlar bir bir herkese bu zulmü gösterecekler" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde Ak Parti'nin ilçe kongresine katıldı. Eker, Bismil'in Kortik Tepe Mevkii'nde 2 yıl önce yapılan arkeolojik kazılarda 12 bin 500 yıl önce bir medeniyet inşa edildiği ve toplum halinde yaşandığını ilişkin bulguların ortaya çıkarıldığını belirterek, binlerce yıl önce bu topraklarda hep medeniyetlerin kurulduğunu söyledi. Geçmişte kabul görmemiş tekçi anlayışının yeniden hayata geçirilmeye çalışıldığını belirten Eker, "Bugün onları taklit edenler maalesef tekrar tekçi bir anlayışı bu defa silahın gölgesinde halkı tehdit ederek, esnafı tehdit ederek maalesef bu anlayışı yeniden hortlatmaya çalışıyorlar" dedi.

"BUNLAR KÜRTLERİN REFAHA KAVUŞMASINI İSTEMİYOR"

Bakan Eker, bölgedeki yatırım ve barajların saldırıya uğradığını belirtti. Zulmün dün başka bir etnik kimlik üzerinden yapıldığını, bugün ise başka bir etnik kimlik üzerinden yapıldığını belirten Eker, "50 sene önce Kürtlerin kimliğinin reddedilmesi ne kadar büyük bir zulüm idiyse bugün PKK'nın terör örgütünün ve onun uzantılarının Bismil'de, Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de bu bölgede insanlara baskı kurması, onlara zulüm etmesi de aynı derecede zulümdür. Biz dünkü zulüme de karşıydık, bugünkü zulme de karşıyız. Bunlar zulüm, gözyaşı, sefaletten besleniyor. Bunlar halkın refaha kavuşmasını istemiyor. Bunlar Kürtlerin de refaha kavuşmasını da istemiyor. Eğer öyle olmasa iş yerleri yağmalanmazdı, halka baskı kurulmazdı. Eğer öyle olmasa bizim Bismil ve Silvan'ı ihya edecek, 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak Bismil'in Dicle Nehri'nin kuzeyindeki bütün arazileri sulayacak olan Silvan Barajı'na engel olmazlardı" diye konuştu.

"BİZİM GEÇTİĞİMİZ GÜZERGAHA BOMBA KOYDULAR"

Bakan Eker, 2012 yılını Mayıs ayında Silvan Barajı'nın temelini atmaya gittiklerini hatırlatarak, "Silvan'da bizim geçeceğimiz güzergahın altına bomba koymuşlardı, bulundu. Sonra şantiyeyi basıyorlar ona engel olmaya çalışıyorlar. Ben size soruyorum. Silvan Barajı yapılırsa Bismil ne kaybeder? İş, istihdam kaybeder, refah, gelir kaybeder. Peki bunlar terör örgütü ve onun uzantıları legal, illegal uzantıları niye bundan rahatsız oluyorlar? Demek ki baraj olursa, sulama olursa tarımsal faaliyet daha verimli yapılırsa, zenginleşme olursa, işsiz gençler iş bulursa onlar bundan rahatsız oluyor. Onun için esnafın kepengini zorla kapattırıyorlar ve kepenk kapatmayanları işaretleyip çeşitli bahanelerle, dün Kobani'ydi, yarın başka bir şey, öbür gün belki başka bir şey olur. Onlar da gelir molotof kokteylleriyle halkın, vatandaşın dükkanını iş yerini yağmalıyor. Bunlar başka bir siyasi partinin burada var olmasına tahammül edemiyorlar. Herkes kendileri gibi düşünsün istiyorlar. ve kendileri de gözyaşından, kandan besleniyorlar. Hayatın kutsal değerlerini hiçe sayıyorlar" dedi.

"BUNLARLA MÜCADELE EDELİM HEPİMİZİ ÖLDÜRECEK HALLERİ YOK"

Birçok yatırımlara engel olunduğunu, halkın tehdit edildiğini ve insanların göçe zorlandığını söyleyen Bakan Eker, şöyle dedi:

" Halkı tehdit ediyorlar. İnsanları göçe zorluyorlar. Baskı yapıyorlar zulm ediyorlar. Biz Ak Partiliyiz bu milletin Kürt'üne de, Türk'üne de, Arap'ına da, Çerkez'ine de herkese aynı sevgiyle, kardeşlik duygularıyla yaklaşan bir siyasi partiyiz. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Bize saldırabilirler, il ve ilçe binalarımıza saldırabilirler. Ama biz bunlara pabuç bırakmayacağız. Çünkü onlar bunu istiyor. Halk sussun sesini çıkarmasın. Onlarda o kafalarındaki karanlık ve baskıcı, geçmişte Türkiye'nin başka partilerden Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve benzeri partilerden gördüğü zulmü bir başka formda hayata geçirmeye çalışıyor. Hepimizin, tüm ilçelerin, tüm kardeşlerimin bunlara karşı çıkması lazım. Diyarbakırlının bunlara karşı çıkması lazım. Sesimizi yükseltmemiz lazım, hepimizi öldürecek halleri yok. Bütün dükkanları yakacak halleri de yok. Eğer biz bugün bunlara karşı susarsak, eğer bugün milletten haraç alma, haraca bağlama teşebbüslerine biz sessiz kalırsak inanın bunlar bir bir herkese bu zulmü gösterecekler."

"KÜRT SORUNUNA İLAVE TÜRK SORUNU ÇIKARIRIZ ÇABASI SARF EDİYORLAR"'

Çözüm sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın 2005 yılında ' Kürt sorunu vardır. ve benim sorunumdur' diyerek başlattığı bir reformun sürecini oluşturduğunu anlatan Eker, "Biz süreci başlatırken onlar her provokasyonu yaptı. Bazen kendi adlarına, bazen başkalarının adına taşeronluk yaptılar. Ne zaman önemli çözüm süreciyle ilgili bir adım atılsa onları sabote etmek, bir saldırıyla onu engellemek için onlar da mutlaka harekete geçtiler. Biz milletle sözleşme yaptık, bizim programımız çözüm süreciyle ilgili, barışı tesisi etmekle ilgili bütün uygulamalarımız gayesi millete hizmet etmektir. Biz bunları uygulamaya çalışıyoruz. Birileri buna ya kurşun sıkıyor, ya molotof atıyor, ya insanların huzurunu kaçırmak suretiyle, tedirgin etmek suretiyle hatta dahası Türkiye'de acaba Kürt sorununa ilave bir de nasıl bir Türk sorunu çıkarırız diye çaba sarf edip kışkırtıyorlar" dedi.

Bakan Eker, daha sonra Bağıvar Mahallesi'nde taziyeye katılırken, geçiş güzergahlarındaki olağanüstü güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eker: Bunlarla Mücadele Edelim, Hepimizi Öldürecek Halleri Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.


Advertisement