Eker: "Ülkemizde, barışın esintisi, huzuru ve güvenin güzelliği var" - - Son Dakika
Güncel

Eker: "Ülkemizde, barışın esintisi, huzuru ve güvenin güzelliği var" -

Eker: "Ülkemizde, barışın esintisi, huzuru ve güvenin güzelliği var" -

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözüm süreciyle birlikte son 1.5 yılda ülkemizde, Diyarbakırımızda hamdolsun barışın esintisi, huzuru ve güvenin güzelliği var" dedi.

28.07.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözüm süreciyle birlikte son 1.5 yılda ülkemizde, Diyarbakırımızda hamdolsun barışın esintisi, huzuru ve güvenin güzelliği var" dedi.

Bakan Eker, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'ndeki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, "Bu bayramın tüm insan alemi için barışa ve huzura vesile kılsın. Bu bayram, Müslümanların bilinçlenmesine ve birbirinin kanını dökmeyecek şuura ermelerine vesile olsun" dedi.

"Çözüm süreciyle birlikte son 1.5 yılda ülkemizde, Diyarbakırımızda hamdolsun barışın esintisi, huzuru, güvenin güzelliği var bunu birlikte idrak ediyoruz" diyen Eker, ülke olarak da huzurlu bir bayram geçirdiklerini kaydetti.

Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Ama sınırlarımızın hemen ötesinde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Gazze'de, Mısır'da ve Kuzey Afrika gibi bazı ülkelerde, maalesef Müslümanların kanının dökülmesine, katledilmesine tanık oluyoruz. İslam alemi açısından Müslümanlar bu bayramı bu nedenlerden dolayı buruk bir ruh haliyle karşıladı. Bu da bizi son derece üzüyor."

Ortadoğu'da yüz yıllardır istikrarsızlığın devam ettiğini ve kan döküldüğünü dile getiren Eker, şunları söyledi:

" Türkiye, istikrarlı daha demokratik, daha sivil bir anlayışla yönetilip sorunların çözülmesiyle Ortadoğunun barışı için de bir öncü olma görevini ortaya koyar. Biz Türkiye'nin bu manada sorunlarını çözüp Ortadoğu için de daha iyi bir model olması ve Ortadoğu'nun barış sürecine de daha aktif bir rol üstlenmesi suretiyle katkı sağlaması bizim temennimiz. Türkiye siyasi ve ekonomik açıdan güçlendikçe uluslararası gücü ile itibarı artar."

Bakan Eker'in konuşmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, dua etti.

Bayramlaşma programına Vali Mustafa Cahit Kıraç, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz ve Süleyman Hamzaoğulları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Bakan Eker, daha sonra Çocuk Hastanesi, Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek, buradaki çocuklara hediyeler dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eker: 'Ülkemizde, barışın esintisi, huzuru ve güvenin güzelliği var' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement