Ekili Ürünleri Kurutuluyor, Ağaçları Kesiliyor Ama Yapan Bulunamıyor - Son Dakika
Güncel

Ekili Ürünleri Kurutuluyor, Ağaçları Kesiliyor Ama Yapan Bulunamıyor

Ekili Ürünleri Kurutuluyor, Ağaçları Kesiliyor Ama Yapan Bulunamıyor

Osmaniye'nin Köyyeri Köyü'nde ekili olan 20 dönüm arpa, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirle kurUtuldu.

18.04.2014 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Köyyeri Köyü'nde ekili olan 20 dönüm arpa, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirle kurUtuldu. Ürünü kuruyan Mustafa Usta, bu olayın ilk olmadığını belirterek, Son bir yıl içerisinde 20 çiftçi yaş ağaçları kesilerek ya da ürünleri kurutularak mağdur edildi ama bunları yapan bulunmadı dedi.

Olay, 16 Nisan'da Osmaniye'ye 35 kilometre uzaklıktaki Köyyeri Köyü'nde yaşandı. 43 yaşındaki Ercan Güccük ile 45 yaşındaki Mustafa Usta, ortak ektikleri 20 dönüm arpanın kurduğunu fark etti. İhbar üzerine jandarma ile İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarlada incelemeler de bulundu.

'ZARARIMIZ 7 BİN LİRA'

Yaklaşık 5 aylık emeklerinin boşa gittiğini belirten Ercan Güccük, tarlaya biri ya da birileri tarafından 'Yeşil kurutan' olarak bilinen zehirle kurutulduğunu öne sürerek şunları söyledi

Tarlamıza hayvanlarımıza yem olması için bu yıl arpa ektik. Ancak yaklaşık 20 dönüm ekili alanımız büyük ihtimalle yeşil kurutan diye bilinen ilaçtan sıkılarak kurutuldu. Tarlada traktör tekeri izleri mevcut. Bu da zehrin traktörle tarlaya atıldığını gösteriyor. Bu saatten sonra da ekini kurtarabilme noktasında hiç bir çare yok, başka bir üründe ekemiyoruz. Görgü tanığı olmadığı için şu anda bir şey yapılamıyor. Yaklaşık 8 ton arpa zararımız var maliyeti de 6-7 bin lira civarında. 5 aylık emeğimiz boşa gitti. Yapacak hiç bir şeyimiz yok bunu yapanları Allaha havale ediyorum. Muhtarlık seçimlerinden dolayı böyle bir şey yapıldığını düşünüyoruz, ama kanıt olmadığı için kimseyi suçlayamıyoruz. dedi.

'EKİNİ OLAN HERKES TEDİRGİN'

Tarlayı kurutan kişi ya da kişilerin bir an evvel bulunmasını isteyen Güccük, Tarlalarında ekini olan herkes tedirgin. Bundan sonra artık tarlalarımızda yatıp kalkmayı düşünüyoruz. Evdeki arabamızdan, tarlamızdaki ekinimizden, canımızdan korkar, akşamları uyuyamaz olduk, tedirginiz. Devleti yanımızda görmek istiyoruz diye konuştu.

'BU İLK DEĞİL'

Mustafa Usta ise, köyde başka çiftçilerin de buna benzer olaylar nedeniyle mağdur olduğunu belirterek söyledi

Son bir yıl içerisinde yaklaşık 20 çiftçi ya ağaçları kesilerek ya da ürünleri kurutularak mağdur edildi ama bunları yapan bulunmadı. Otomobili yakılan, zeytin ağaçları kesilen, bizim tarlasındaki ürünü kurutulan çiftçiler var. Yani bizim başımıza gelen bu olay ilk değil. Şikayetçi oluyoruz ama bugüne kadar bir sonuç alınamadı. Bunları yapanların kısa sürede bulunup adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz.

Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekili Ürünleri Kurutuluyor, Ağaçları Kesiliyor Ama Yapan Bulunamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement