Ekinci: Kulübü Büyük Bir Borçla Devraldık - Son Dakika
Güncel

Ekinci: Kulübü Büyük Bir Borçla Devraldık

Ekinci: Kulübü Büyük Bir Borçla Devraldık

Şanlıurfaspor ile ilgili konuşan Mehmet Ekinci, "Biz bu kulübü büyük bir borçla devraldık.

24.06.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfaspor'un şuan 35 milyon TL borcu var bunun 20 milyonu kulübün kendi borcu bunun 15 milyonu da futbolculara olan borcudur" şeklinde konuştu.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci önceki akşam Atatürk Ormanı'nda düzenlenen iftar programında basın mensupları ile bir araya gelerek bir takım değerlendirmelerde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekinci, Şanlıurfaspor ile ilgili, "Biz bu kulübü büyük bir borçla devraldık Şanlıurfaspor'un şuan 35 milyon TL borcu var bunun 20 milyonu kulübün kendi borcu bunun 15 milyonu da futbolculara olan borcudur" dedi.

'DAHA İYİ HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Eyyübiye'nin sorunları ile ilgili soruları da cevaplayan Mehmet Ekinci, "Daha iyi hizmet etmek için çalışıyoruz, Eyyübiye maddi durumu düşük olan ailelerin çoğunlukta olduğu bir ilçe nüfusu yüksek bir ilçe ondan dolayı elimizden geldiğince daha iyi hizmet götürmeye çalışıyoruz" dedi.

'MİLLİ EMLAK'A AİT OLAN YER İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yeni kurulan ilçelerin hepsinde hizmet binası ile ilgili eksikliklerinin olduğunu belirterek, "Yeni kurulan ilçelerin hepsinde hizmet binası ile ilgili eksikler vardır. Bizim İlçemizde bu eksiklik biraz daha fazla. Binamız ile ilgili şu anda tespit ettiğimiz 2 yer var. Bunların alan projesini de hazırlamış durumdayız. Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve Milli Emlak'a ait olan yer ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Vakıflara ait olan yer biraz daha merkezi, halkın ulaşabilmesi konusunda daha rahat olan bir yer. Milli Emlak'a ait olan yerde daha çok şehrimizin önümüzdeki yıllarına hitap edecek, şehrin gelişimini yönlendirebilecek bir yer. İkisi için de istişarelerimizi yapıyoruz. Bunlar neticelendiğinde inşallah hızlı bir şekilde de Şanlıurfa mimarisini Eyyübiye mimarisini yansıtacak güzel bir hizmet binasını da halkımıza kavuşturmuş olacağız" dedi.

'EYYÜBİYE'Yİ DE İNŞALLAH KISA BİR SÜREDE HALKIMIZLA BULUŞTURMUŞ OLACAĞIZ'
Başkan Mehmet Ekinci, kentsel dönüşümle ilgili projelerin devam ettiğini ifade ederek, "Şanlıurfa'mızın Eyyübiye İlçesi merkez 36 mahallesi bulunan bir ilçe. 14 mahalle eski sur içi dediğimiz mahalleler ve 22 mahallemiz de sur dışında kalıyor. Batıkent dışında bulunan yerlerde biliyorsunuz bir gecekondu yapılaşması söz konusu. Bununla ilgili de kentsel dönüşüm iyi bir fırsat. Bizim daha önce bakanlığa sunduğumuz yine TOKİ ile görüştüğümüz gerek Onikiler gerek Yenice civarında kentsel dönüşüm ile ilgili projelerimiz mevcut. Bunları da ilgili kurumlara iletmişiz. Bir taraftan tapu sorunlarının çözüldüğü bir taraftan kentsel dönüşüm yapılmak kaydıyla başarılı örneklerin ortaya çıkacağı bir Eyyübiye'yi de inşallah kısa bir sürede halkımızla buluşturmuş olacağız" şeklinde konuştu.

'UMUT MASASI PROJESİ DE EŞİMİN BİR PROJESİYDİ'
Ekinci, son olarak ise, "Eyyübiye İlçesi, dar gelirlilerin çok olduğu bir ilçe. 57 bin aile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıtlı. İlçemizdeki aile birey sayısını hesaba kattığınız zaman nüfusun yüzde 60'ından fazlası dar gelirli. Dolayısıyla yoksul, dar gelirli insanın çok olduğu bir ilçe. Sosyal belediyecilik anlamında tabii belediye olarak yaptıklarımız var, STK'ların bu anlamda destekleri var. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın çalışmaları var. Bu anlamda yaklaşık 100 Milyon TL bütçeleri mevcut ama bunun dışında tabi gerek hayırseverlerle yine ihtiyaç sahibi olan insanlar arasında bir köprü görevi görecek şeylerin de olması gerekiyor. Umut Masası projesi de eşimin bir projesiydi ve onu hızlı bir şekilde başlattık. Şu anda çok ciddi anlamda büyüdü bu projemiz. Ülkemizin değişik yerlerinden de çok ciddi katkılar da geliyor ve katkıları Umut masası projesiyle, bir köprü olacak şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ekinci: Kulübü Büyük Bir Borçla Devraldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement