Ekipler, Dağda Rahatsızlanan Çoban İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Yerel

Ekipler, Dağda Rahatsızlanan Çoban İçin Seferber Oldu

Manavgat ilçesinde dağda rahatsızlanan 58 yaşındaki çoban, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sahil güvenlik ve jandarma ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

04.09.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat ilçesinde dağda rahatsızlanan 58 yaşındaki çoban, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sahil güvenlik ve jandarma ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün 16.53'te gelen ihbarda Beşkonak Mahallesi Oğulcak mevkisinde bir çobanın dağda rahatsızlandığı ve iki bacağının tutmadığının bildirildiği ifade edildi.

Çobanın felç geçirme ihtimali üzerine Gündoğdu Acil Sağlık İstasyonu ekiplerinin vaka yerine yönlendirildiği belirtilen açıklamada, hastanın bulunduğu noktanın karayolu ile ulaşıma uygun olmaması nedeniyle sahil güvenlik, jandarma, AFAD ve UMKE ile koordineli kurtarma çalışması başlatıldığı kaydedildi.

Sahil güvenlik helikopterinin dağlık ve dik bölgede bulunması nedeniyle vakaya ulaşamadığının aktarıldığı açıklamada, şunlar belirtildi:

"6 kilometrelik patikayı yürüyen UMKE, jandarma ve AFAD ekipleri, bölgeye ulaştı. Vakanın bulunduğu engebeli arazide başarılı ve koordineli çalışmaları sonucu ulaştıkları vakayı, ilk müdahalesinin ardından sedyeyle taşıyarak bölgede bekleyen ambulans ekibine 21.21'de teslim eden ekipler bölgeden ayrıldı. Yerinde ilk müdahalesi yapılan hasta, ambulansla Serik Devlet Hastanesine nakledildi."

Öcal'ın genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekipler, Dağda Rahatsızlanan Çoban İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement