Ekmek Parasını 55 Metre Yükseklikte Kazanıyorlar - Son Dakika
Güncel

Ekmek Parasını 55 Metre Yükseklikte Kazanıyorlar

Ekmek Parasını 55 Metre Yükseklikte Kazanıyorlar

Sarıgöl'ün Emcelli Mahalle Camisi'nin minaresini yapan ustalar 55 metre yükseklikte çalışıyor.

15.04.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl'ün Emcelli Mahalle Cami'sinin tadilatında çalışan 3 usta, 55 metre uzunluğundaki iki şerefeli minarede, mahalle sakinlerinin şaşkın bakışları arasında ekmek parasını kazanıyorlar.

Sarıgöl'ün Emcelli Mahallesi'nde yıkılan caminin yerine yenisi yapılıyor. Caminin minaresinin yapımını bir hayırsever üstlendi. 55 metre uzunluğundaki, iki şerefeli minarede 3 usta çalışıyor. Ustaların yerden onlarca metre yükseklikte, korkusuzca çalışmalarını, mahalle sakinleri heyecan içinde izliyor.

Minare ustalardan Süleyman Ay (52), Denizli'nin Çal ilçesinden geldiklerini, Süleyman Erden (48) ve Mesut Karcı (46) ile 1984 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çok sayıda minare yaptıklarını söyledi.

Mesleğini kayınpederinden öğrendiğini anlatan Ay, "Dört kişilik ekibimle birlikte çift şerefeli 55 metre uzunluğundaki bir minareyi rüzgar ve yağmur olmadığında 45 günde tamamlarız. Mesleğimiz gereği yüksekte çalışmaktan korkmuyoruz. Biz ekmeğimizi yükseklerde kazanmaktayız. Sayısız minareler yaptık, artık gözümüz yükseklere alıştı. İş güvenliğimizi alıyor, adeta yerde çalışıyormuş gibi çalışıyoruz. Ama bizim çalışmalarımızı yerden izleyenler, bizlerden daha çok heyecana kapılıyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de minare ustalarının azaldığını kaydeden Ay, gençlerin mesleğe ilgisiz kaldığını sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekmek Parasını 55 Metre Yükseklikte Kazanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement