Ekmekten Sonra İlk Kez Pasta Yedi - Son Dakika
Yaşam

Ekmekten Sonra İlk Kez Pasta Yedi

Ekmekten Sonra İlk Kez Pasta Yedi

Antalya'da yaşayan doğuştan Akçaağaç Şurubu hastası olan 3 yaşındaki Baran Ayas, nakilden sonra sağlığına kavuşup ilk kez doğum günü partisi yaptı.

21.04.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da yaşayan doğuştan "Akçaağaç Şurubu" hastası olan 3 yaşındaki Baran Ayas, nakilden sonra sağlığına kavuşup ilk kez doğum günü partisi yaptı. Baran, doğum günü mumlarına üfleyip, ekmekten sonra bu kez ilk kez yaş pasta yedi.

Antalya'da yaşayan Ekrem ve Zehra Ayas çiftinin beş çocuklarından en küçüğü olan Baran'ın sürekli olarak gaz ve mama yememesi şikayetleriyle hastaneye götürmüş ve yapılan incelemelerde halk arasında "Akçaağaç Şurubu" diye bilinen ve proteinli gıdalarla beslenmesi yasak olan hastalığının olduğu tespit edilmişti. Babasından nakledilen karaciğerle sağlığına kavuşan minik Baran, proteinli gıdalar olan et, süt, ekmek gibi gıdaların tadına iyileştikten sonra ilk defa bakabilmişti.

İLK DEFA YAŞ GÜNÜ KUTLANDI

Tedavi gördüğü ve yeni hayatına merhaba dediği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Baran Ayas için bir doğum günü partisi düzenlendi. Ailesiyle birlikte ilk defa doğum günü kutlayan Baran, kendisi için hazırlanan ve yaş pastanın mumlarını ailesiyle üfleyerek söndürdü. Daha önce proteinli gıdaların yasak olmasından dolayı ekmek ve türevi gıdaları yiyemeyen Baran, iyileştiği için hayata yeniden merhaba diyerek ilk kez yaş günü kutlaması yaptı. Artık sağlığına kavuşan minik Baran yaş pastanın da tadına baktı. Baba Ekrem aynı masada kutladıkları doğum gününün Baran'ın hayatında ilklerden biri olduğunu belirtti.

"BARAN HAYATA YENİDEN DÖNDÜ, BUGÜN İLK DOĞUM GÜNÜ"

Minik Baran'ın doğum gününde yanında olan ve Baran'a ikinci hayatı karaciğerini bağışlayarak veren babası Ekrem Ayas, oğlunun doğum gününü kutlamanın sevincini yaşadığını söyledi. 3 yıl geçmesine rağmen ilk kez doğum günü kutladıklarını belirten baba Ayas şöyle konuştu:

"Baran yeniden hayata döndü. Bugün ilk doğum günü. Bundan sonra da doğum günlerini kutlayacak. 3 yıl geçmesine rağmen ilk defa doğum gününü kutladık. Karaciğerimi verdiğim için pişman değilim. Herkesin organlarını bağışlaması gerekir."

Bir an olsun oğlu Baran'ı kucağından bırakmayan anne Zehra Ayas ise, "Baran doğduğu için çok mutluyum. Bizim için bir kez daha doğdu. Ameliyattan sonra zor süreci çok şükür atlattık" dedi.

Yaş pastasının üzerindeki tek mumu alkışlarla üfleyen Baran, daha sonra annesinin elinden ilk kez yaş pastanın tadına baktı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ekmekten Sonra İlk Kez Pasta Yedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement