Ekmeleddin İhsanoğlu Madımak Oteli'ne Karanfil Bıraktı - Son Dakika
Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Madımak Oteli'ne Karanfil Bıraktı

Ekmeleddin İhsanoğlu Madımak Oteli\'ne Karanfil Bıraktı

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 33 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Oteli’ni ziyaret ederek karanfil bıraktı.

31.07.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 33 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Oteli'ni ziyaret ederek karanfil bıraktı. Ölenlerin anısında Fatiha Suresi okuyan İhsanoğlu, "Bir ikinci Madımak istemiyoruz, biz ikinci Başbağlar istemiyoruz, biz birlik ve beraberlik istiyoruz. Üç gün bayram yaşadık, bundan sonra bütün günlerimiz inşallah bayram olsun, bilhassa 10 Ağustos hepimizin bayramı olsun" dedi.

Sivas temasları kapsamında Sivas Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nu, Sivas Valisi Alim Barut karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan İhsanoğlu, Vali Barut ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından 1993 yılında 33 kişinin hayatını kaybettiği ve Sivas İl Özel İdaresi tarafından Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen Madımak Oteli'ni ziyaret eden İhsanoğlu, olayda hayatını kaybedenlerin anısına otel önüne karanfil bırakarak Fatiha Suresi okudu.

Burada basın mensuplarına açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, "Burada bir ibret hadisesi var. Tarihimizin ibret verici hadiselerinden bir tanesi. Burada 33 insanımızı kaybettik. Mağduriyete uğradılar, zulme uğradılar ve hayatlarını canlarını feda ettiler. Üç gün sonra, çok fazla bir uzak mesafede değil, Erzincan'da, Başbağlar'da da yine 33 vatandaşımızı, evladımızı, canımızı kaybettik. Yani burada kaybettiğimiz 33 canı, orada kaybettiğimiz 33 canı niye kaybediyoruz? Bu ne demektir? Bu karanlık emellerin bizi bölmek istediğini gösteriyor. Bu karanlık insanların bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmak istediğini gösteriyor. Biz bunlardan gerekli dersleri almalıyız Türk milleti bu olgunluğu göstermiştir göstermektedir. Biz buradan gerekli ibretleri ister Madımak'ta olsun ister Başbağlar'da olsun gerekli ibretleri çıkaracağız. Şimdi şu tabloya bakınız. Burada hangi partilerin var olduğunu görünüz. CHP, eski Büyük Birlik Partisi Belediye Başkanı, MHP Genel Başkan Yardımcısı burada Madımak'ın önünde, bu kolay bir iş değil arkadaşlar Türkiye bu kararı verdi. Birlik ve beraberlik için olma kararını verdi işte burada Madımak'ın en güzel tarafı CHP de var, MHP de var, Büyük Birlik Partisi de var. Türkiye artık kavga istemiyor, Türkiye cepheleşmek istemiyor, zıtlaşmak istemiyor" dedi.

"Sen şusun, busun, yok böyle bir şey. Biz hepimiz Türk vatandaşıyız, laiklik prensibine hepimiz sığınsak da ben Sünni'yim, Alevi olayım, başka bir şey olayım, o benim bileceğim iştir" diyen İhsanoğlu şunları kaydetti:

"Biz birbirimizle bin sene bu topraklarda beraber yaşadık. İşte koca meydan Cumhuriyet Meydanı'ndaki eserler Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet eserleri bir arada. Bizde burada bin seneden beri Türk milleti olarak beraber yaşıyoruz. Bundan sonra da gelecek binlerce senede beraber yaşayacağız. Burası dünyanın en eski medeniyet merkezlerinden, yerleşim merkezlerinden biri, insanlık merkezlerinden birisidir. Son bin sene içinde beraber yaşadıksa, bir arada beraber kız alıp verdikse, aynı sevinçleri paylaştıkça, aynı üzüntüleri paylaştıkça bundan sonra da yaşacağız. Böyle bir üzüntü istemiyoruz, bir ikinci Madımak istemiyoruz. Biz ikinci Başbağlar istemiyoruz, biz birlik ve beraberlik istiyoruz. Üç gün bayram yaşadık, bundan sonra bütün günlerimizi inşallah bayram olsun, bilhassa 10 Ağustos hepimizin bayramı olsun."

Devlet Denetleme Kurulu'nun açıkladığı raporun sorulması üzerine İhsanoğlu, "Herkesin kusuru var en başta yöneticilerin kusuru var bu zaten daha önce de herkesin bildiği. Ben o günlerde buraya gelen milletvekilleriyle konuştum. Meclis o zaman bir heyet kurdu ve o heyete katılan çok farklı farklı partilerle sağdan soldan partiler bunu tespit ettiler. Devlet Denetleme Kurulu'nun tespitlerine katılmamak mümkün değil ama şimdi gereğini yapmak lazım. İnşallah seçimlerden sonra biz bunun gereğini yapacağız" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ekmeleddin İhsanoğlu Madımak Oteli'ne Karanfil Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement