Eko Kent İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Yerel

Eko Kent İçin Geri Sayım Başladı

Eko Kent İçin Geri Sayım Başladı

Kastamonu Cide Çalışma Grubu, Eko Kent çalışmasının ilk resmi adımını atarak Cide Soğuksu Derneğinin ev sahipliğinde kahvaltıda buluştu.

06.01.2014 22:09  Güncelleme: 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Cide Çalışma Gurubu vakıf çatısını gerçekleştirmek üzere Soğuksu Derneğinde buluştu.

Toplantıya Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, Kastamonu Cide Çalışma Gurubu Başkanı Mihri Cihan Tuzcuoğlu, Cideli ve Kastamonulu işadamları, sivil toplum kuruluşu liderleri ve vatandaşlar katıldı.

Kastamonu Cide Çalışma Gurubu, Türkiye'de bir ilk olacak "Eko Kent" çalışmasının ilk resmi adımını atarak Cide Soğuksu Derneği'nin ev sahipliğinde kahvaltıda buluştu. Toplantıda Kastamonu Cide Çalışma Gurubu, 21 üyeyle vakıf kurucularını belirleyerek çalışmaya resmiyet kazandırıldı.

Önümüzdeki bir ay içinde tüm resmi prosedürleri tamamlanacak olan vakıf için katılımcılar geniş çaplı görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan Cide Çalışma Gurubu Başkanı Mihri Cihan Tuzcuoğlu; "Eko Kent projesi Cide'de hayata geçmeye başladığında Kastamonu'da çok şey değişecek" Dedi.

Tuzcuoğlu, " Vakfımız bu gün kurucu üyelerini belirledi. Kastamonu Cide Çalışma Gurubu olarak hedefe yönelik doğru ve iyi olan her şeyi kendimize örnek alarak yola çıktık ve hep böyle devam edeceğiz. "Eko Kent" çalışması Türkiye'de ilk kez uygulanacak ve çok geniş kapsamlı bir çalışmadır. Bu yüzden de kolay olmayacaktır. Ancak, Kastamonu ve Kastamonulular zor işleri başarmada tarih boyunca örnek olmuştur. Potansiyel olarak da Kastamonuluların bu projeyi sahiplenerek başarıya ulaştıracaklarından hiçbir şüphem yoktur. Kastamonu Cide Çalışma Gurubu bu işin lokamotifi olmaya devam edecektir. Memleketimize olan vefa borcumuzu ancak bu tür toplumsal ve kalkınmaya öncelik veren çalışmalarla ödeyebiliriz. "Eko Kent" projesi için pilot bölge seçilen Cide'de, projenin gerçekleşmesiyle birlikte Kastamonu, dünyanın sayılı ülkelerinde uygulanabilen bir çalışmaya imza atmış olacaktır. Bu sebeple hemşehrilerimizin el birliği yaparak vakıf çatısı altında toplanmasının, projemiz için ne kadar önemli ve değerli olduğunu ziyaretlerimizde anlatacağız. Bu gün attığımız bu adımla Kastamonulu tüm işadamlarımıza gönül rahatlığıyla çalışmalarımızdan ve proje detaylarından bahsedebiliriz. Çünkü, toplantıların bittiği, çalışmaların hayat bulmaya başladığı bir noktadayız. Bundan sonra vakıf çatısı altında çalışmalarımıza yön vereceğiz ve projeler için tüm Kastamonulu iş adamlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi ve yerel yönetimlerimizi ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir; "Cide'de bir şey yapılacaksa, Kastamonulu ve Cideli işadamlarımız bu çalışmanın dışında kalmamalı. Kendi insanımız Cide'de yapılacak her iş için yeterli potansiyele sahiptir" diyerek yapılan projelerden hemşehrilerinin faydalanmasını arzuladığını bir kez daha yinelemiş oldu. Demir; "Bu çalışmayı iki yıldır belediye olarak Cide'de yürütmekteyiz. Eko Kentin alt yapısında olmazsa olmazlardan olan arıtma tesisini tamamladık. Belediye olarak, Cide'yi Tarihi Kentler Birliği üyesi yaptık. Sakin Şehir Projesinin alt yapısını tamamladık. Kriterlerimizin %70' i uyumlu hale getirildi ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmanın daha hızlı yürümesi için iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız bir araya gelerek vakıf kurup bir takım ticari ve sosyal projeleri hayata geçirmek üzere çalışma başlattılar. Çalışmalarında yatırımcılarımızı belediye ve yerel yönetim olarak elbette destekleyeceğiz. İyi ve toplum için faydalı bir çalışma olmasını canı gönülden diliyorum. Bu tarihi fırsatı layıkıyla değerlendireceklerini umuyorum" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eko Kent İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement