Eko Sistemin Bir Parçasıyız - Son Dakika
Güncel

Eko Sistemin Bir Parçasıyız

"Erozyonla mücadele, sürdürülebilir yaşam ve ekolojik okur yazarlık" konulu eğitim verildi.

28.11.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında TEMA Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ile TEMA Vakfı İl Temsilci Yardımcısı Gülay Kurt tarafından "Erozyonla mücadele, sürdürülebilir yaşam ve ekolojik okur yazarlık" konulu eğitim verildi.

EGOLARIMIZIN DEĞİL EKO SİTEMİN BİR PARÇASIYIZ

''Egolarımızın değil, eko sistemin bir parçasıyız'' diyen Tol, ''Satın aldığımız ve kullandığımız kimyasal maddelerin doğada nasıl bir etki bıraktığı konusunda bilgi sahibi olmamız için ekolojik okur yazarlık konusunda bilgi sahibi olmayız" ifadelerini kullandı. Katılımcılara erozyon ve ekolojik sistemle ilgili bir sunum yapan Tol, doğa sevgisi ve bilinci oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

7 MİLYON FİDAN DİKİLDİ

Aşırı nüfusun toprağa yoğun baskı yaptığının altını çizen Tol, çevre kirliliği, tarım arazilerinin yanlış kullanılması gibi durumlarda dünyamızı ve insanlığı bekleyen tehlikelere dikkat çekti. 2011 yılında Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü kurulduğunu ve bunun dünyada uygulayan tek ülkenin ülkemiz olduğunu ifade eden Tol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak da örnek çevre projeleri ve çalışmaları yapıldığını bu kapsamda da kentimizde 7 milyon fidan dikildiğini ifade etti.

TEMA HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Katılımcılara bilgi veren TEMA Vakfı İl Temsilci Yardımcısı Kurt, ilimizde elektrik üretiminin nasıl sağlandığı, yağmur ve atık suların nasıl arıtıldığı ve ne şekilde toplandığı konularında bilgilendirmede bulundu. Toplantı eğitim şube müdürü Hülya Alp tarafından eğitimcilere çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eko Sistemin Bir Parçasıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement