'Ekolojik Kadın Köyü' Projesi Hayata Geçti - Son Dakika
Güncel

'Ekolojik Kadın Köyü' Projesi Hayata Geçti

\'Ekolojik Kadın Köyü\' Projesi Hayata Geçti

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un arazi bağışlayarak destek olduğu 'Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü' hayata geçti.

06.03.2015 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci- yazar Hüzün Yücel, Ressam Kamer Batıoğlu, İşadamı İbrahim Özyavuz, Doç. Dr. Kamile Akgül, Yrd. Doç. Remziye Köse Özelçi, Yrd. Doç Dr. Gülay Yedekçi, Dr. Birsen Ocaklı, Gazeteci Ahmet Kaplan, Londra Temsilcisi İrem Goulding ve Uluslararası Hukuk Danışmanı Aynur Gökyıldız'dan oluşan Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği; Harran veEkolojik Kadın Köyü projesini tanıtımı amaçlı Harran Belediyesi tarafından 04 – 08 Mart 2015 tarihleri arasında uluslararası festival düzenlenecek.

T.C. Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve yöredeki kadın kuruluşlarının da destek olduğu proje hayata geçmeye başladı.

Projeye hayat veren ve tüm dünyaya örnek olacak bir adım atan Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Bu projenin önemi çok büyük. Bir birey olarak çok önemsediğim bir konu olan bu projenin herhangi bir siyasi olay ve engellerle karşılaşmaması adına kendime ait araziyi bağışlayarak adım attım. Bu proje kadının hayatımızdaki yerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla tüm dünya kadınlarına armağan ediyorum. Bundan dolayıda çok mutluyum" dedi.

ORTAK BİLDİRİ YAYINLANACAK

Sosyal sorumluluk projesi olan ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile kadının ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği Genel Başkanı Hüzün Yücel, "Şiddetin olmadığı ve kadına verilen değerin örneklerini gelenekleriyle yaşatan medeniyetlerin beşiği Harran'dan tüm dünyaya merhaba demek istedik. Festival kapsamında Harran'a gelen uluslararası ve ulusal sivil toplum kuruluşları ile 'Şiddete hayır, kadının toplum içindeki yeri ve önemi' konulu ortak bildiri yayınlayacağız. Festival kapsamında çeşitli aktiviteleri düzenleyerek, amacımıza hizmet edecek her türlü desteği bekliyoruz" diye konuştu.

'KADIN' TEMALI FOTOĞRAFLAR SERGİLENECEK

Resim sempozyumunun küratörlüğünü yaptığı dernek başkan yardımcısı ve organizasyon koordinatörü Ressam Kamer Batıoğlu ise festivale uluslararası nitelik katarak dünyada duyurulmasını amaçladıklarını, 14 ayrı ülkeden Harran'a gelen ressamların kendi ülkelerinde elçileri olacaklarını söyledi. Sanatın dernek ve festival kapsamındayer alması nedeniyle kurulacak kadın köyünün evrensel hale gelmesini amaçladıklarını 'kadına yönelik şiddet' e dikkat çekmek istediklerini belirten Kamer Batıoğlu, film gösterimleri, konserler,hatıra ormanı açılışı, defileler ve festival alanına kurulacak stantlarla yöre halkıyla birlikte hareket edeceklerini ifade etti. Stantlarda yöre halkının el emekleri, yemekleri, kıyafetleri, Harran'da kurulan mülteci kampında yaşayan Suriyelilerin üretimleri, resimleri yer alırken festival açılışı Anafod Fotoğraf Derneği'nin 'kadın' temalı fotoğraf sergisiyle gerçekleşecek. Yaklaşık 20 sanatçının katılımıyla gerçekleşen ve küratörlüğünü Ressam Kamer Batıoğlu'nun yaptığı uluslararası resim sempozyumunun resimleri ise festivalin son günü sergilenerek kapanış gerçekleştirilecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Ekolojik Kadın Köyü' Projesi Hayata Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement