Ekonomi Bakanı Elitaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ekonomi Bakanı Elitaş Açıklaması

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, turizmle ilgili en gözde sektörün deniz turizmi olduğunu belirterek, "Fakat bizim daha farklı cevherlerimiz var. Daha farklı özelliklerimiz var. Bunu kamuoyuna tanıtmamız lazım." dedi.

20.04.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, turizmle ilgili en gözde sektörün deniz turizmi olduğunu belirterek, "Fakat bizim daha farklı cevherlerimiz var. Daha farklı özelliklerimiz var. Bunu kamuoyuna tanıtmamız lazım." dedi.

Elitaş, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de deniz turizmi dışında da alanlar olduğunu ve bunların tanıtılması gerektiğini söyledi.

Bu konuda bir çok bakanın çalışması olduğunu aktaran Elitaş, "Bizim turizmle ilgili en gözde olan sektör deniz turizmi. Fakat bizim daha farklı cevherlerimiz var. Daha farklı özelliklerimiz var. Bunu kamuoyuna tanıtmamız lazım. Sağolsun Kültür ve Turizm Bakanı arkadaşlarımız bugüne kadar büyük gayret gösterdiler ama bunun yanında yeni bakanımız Mahir Ünal bu konuda çok güzel gayretler ortaya koyuyor." diye konuştu.

Elitaş, Nevşehir'in kültür turizmi merkezi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tarih turizminin en önemli bölgelerinden birisi. Biz de aynı coğrafyanın bir bakanı, bir milletvekili olarak baktığımızda benzerlerinin olduğunu görüyoruz. Hatta Kapadokya'nın başlangıcı Kayseri'den geçer diyebiliriz. Bir taraftan kültür ve tarih turizmi, diğer taraftan da kış turizmini ortaya çıkarmamız lazım. Kış turizmini gerçekleştiren iki ülke var. Biri Japonya biri Çin. Bunu biraz daha genişletmekte fayda olduğunu düşünüyorum."

İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin güvenli ülke olduğuna dair açıklamasına teşekkür eden Elitaş, "En son İran Cumhurbaşkanı'nın ülkemizi ziyareti sırasında, 'İran halkının en güvenli gideceği turistik bölge Türkiye'dir' diye ifade etmesi, bizim için çok önemli. Biz buradaki turistik alanları görmelerini, kültür ve tarih turizmi yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bunu iç turizme de tavsiye ediyoruz. Kendi tarihimizi bilmeden başkalarına anlatamayız." ifadesini kullandı.

Ziyarette, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Albay Metin Aklaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ekonomi Bakanı Elitaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement