Ekonomi Bakanı Elitaş, MB Başkanı Başçı'nın Enflasyon Açıklamasını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Bakanı Elitaş, MB Başkanı Başçı'nın Enflasyon Açıklamasını Değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın 2016 yılı enflasyon oranıyla ilgili açıklamasına "Merkez Bankası orta nokta olarak 7.5 olarak değerlendirmiş.

26.01.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın 2016 yılı enflasyon oranıyla ilgili açıklamasına "Merkez Bankası orta nokta olarak 7.5 olarak değerlendirmiş. İnşallah biz de Ekonomi Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yapacağız, 7.5 olması için gayret göstereceğiz" şeklinde cevap verdi. Bakan Elitaş, et fiyatlarını biraz daha disipline edebilmek ve tüketicilerin zararını önleyebilmek için ithal izni vereceklerini söyledi.

12'inci CNR EXPO Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın bugün gerçekleşen açılış törenine Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş katıldı. Açılış töreninin ardından mobilya stantlarını gezen Bakan Elitaş, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Ekonomi Bakanı Elitaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın 2016 yılı enflasyon oranıyla ilgili yaptığı açıklamasıyla ilgili bir basın mensubunun soru sorması üzerine, "Biliyorsunuz yaş meyve ve sebzede ortaya çıkan mevsim etkisi var. Hava şartlarının olağanüstü artmasından kaynaklı bir durum söz konusu. Onun, eğer düzelmesiyle birlikte inşallah uygun hale gelecek. Bir de kırmızı et fiyatlarıyla ilgili, kırmızı et fiyatlarında artış yüksek. Enflasyon rakamlarını etkileyen olumsuz unsurlardan birisi. Bizim Avrupa Birliği'nden ithal etmemiz gereken, AB anlaşması gereğince 20 bin tona yakın bir et ithalatımız var. O konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Et fiyatlarını biraz daha disipline edebilmek için, tüketicilerin zararını önleyebilmek için o konuyla ilgili ithal iznine vereceğiz. Bir de daha önce anlaştığımız Bosna Hersek'ten 15 bin ton taahhüt ettiğimiz bir et alımı ithalatı vardı. Bunun hemen hemen 9 bin tonunu gerçekleştirdiler. Bu sene ve bir daha ki sene 6 bin ton civarında 6 bin 500 ton oradan da ithalat gerçekleşecek. Ümit ediyoruz bu ilk 3 ay içerisinde mevsimsel etkilerin olumsuzluğunun az hissedildiği bir nokta olur. Merkez Bankası 2016 yılını orta nokta olarak 7.5 olarak değerlendirmiş. İnşallah biz de Ekonomi Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yapacağız. 7.5 olması için gayret göstereceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekonomi Bakanı Elitaş, MB Başkanı Başçı'nın Enflasyon Açıklamasını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.

  • Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı
    11:05 Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tavuk eti üretimi yüzde 0,7 azalarak 201 bin 680 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 azalarak 1,73 milyar adet oldu. Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 13,1, tavuk eti üretimi yüzde 14,6, hindi eti üretimi yüzde 31,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1, hindi eti üretimi yüzde 32,2 arttı.

  • Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı
    11:04 Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı

    Edirne'de tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisi, çiçek açarak bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Sapsarı görüntüsüyle ilgi çeken tarlalara giren vatandaşlar, doğal stüdyo olarak nitelendirdikleri alanda güzel anları ölümsüzleştiriyor. Kanola, çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor ve bu yıl Edirne'de 35 bin dekar alana ekildi.

  • Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
    11:04 Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi

    Bayburt İl Genel Meclisi'nde yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Şahin başkan seçildi. İl genelindeki 8 meclis üyesinin 7'si AK Parti'ye ait olup, diğer üyeler ise komisyonlarda görev aldılar. Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm arkadaşlarıyla birlikte daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu
    11:04 Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, kentteki turizmcilerle bir araya geldi. Ekici, Kırklareli'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, kentin deniz, doğa, tarih ve kış turizminde ön plana çıktığını belirtti. Belediye Başkanı Derya Bulut ise Kırklareli'nin her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını ifade etti. Kentin turizm sektöründe daha da ilerlemek için iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

  • Çocukluğunda izlediği müsabakalardan esinlenip boksa başladı, Avrupa 3.'sü oldu
    11:03 Çocukluğunda izlediği müsabakalardan esinlenip boksa başladı, Avrupa 3.'sü oldu

    Adana'da çocukken izlediği boks müsabakalarından esinlenerek boksa başlayan 18 yaşındaki milli boksör Hüseyin Ege Tekdemir, Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldu. Adana'dan dünya şampiyonu olarak çıkmayı hedefleyen Tekdemir, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmenin hayalini kuruyor.

  • Bursa'da Kaçak Definecilik Kazası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:03 Bursa'da Kaçak Definecilik Kazası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yaparken jeneratörden sızan gazdan zehirlenen baba, oğul ve arkadaşları hayatını kaybetti. Definecilerin kimlikleri belirlenirken, cenazeler JAK ve AFAD ekiplerince mağaradan çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi
    11:03 Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi

    Bartın'ın Amasra ilçesinde denizde sörf yapan bir şahıs, sahil güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler, bölgede sörf yapmanın tehlikeli olduğunu söyleyerek ikaz etti. Şahıs, uyarıları dikkate alarak denizden çıktı.

  • Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı
    11:03 Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı

    Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 44 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

  • Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:03 Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Yeniden Aydıntepe Belediye Başkanı seçilen Haşim Şentürk, mazbatasını Bayburt Adliyesi'nde aldı. Şentürk, teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.


Advertisement