Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

"Aslolan, bu ülkede kardeş kanının akmamasıdır.

10.07.2014 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aslolan, bu ülkede kardeş kanının akmamasıdır. Aslolan, bu ülkede sebebi ne olursa olsun, bölgesi, yöresi, dini ne olursa olsun artık bu ülkenin analarının gözyaşları akmasın" dedi.

Zeybekci, Çarşamba Kapalı Pazaryeri'nde vatandaşlar ve iş adamları, bir restoranda ise şehit aileleriyle iftar programlarında bir araya geldi.

Valiliğin şehit ailelerine yönelik iftarında konuşan Zeybekci, şehit ailelerinin, ciğerparelerini, canlarını bu vatana, bayrağa, millete, milletin kutsal değerlerine kurban verdiğini söyledi. Zeybekci, şöyle devam etti:

"İnsanlık tarihine baktığınız zaman, vatanı, dini, namusu için bu millet kadar canını feda eden başka hiçbir millet yoktur. Milyonlarca şehidimiz vardır. Her metrekaresine ülkenin bir şehit düşmektedir. Yetmedi, Balkanlar'da da Kafkaslar'da da Ortadoğu'da da Yemen'de de Hicaz'da da Afrika'da da binlerce, yüz binlerce şehidimiz vardır. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasaydı bu akşam burada oturuyor olamayacaktık. Onlar olmasaydı bu ülkenin evlatlarının bugün başı dik olmayacaktı, alnımız ak olmayacaktı, bayrağımız dalgalanmayacaktı. Onlar için ne yapsak azdır."

"Zerresini hoş görmek mümkün değil"

Zeybekci, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla hükümetlerinin şehit aileleri için pek çok şey yaptığını ancak onlar için ne yapılsa az olduğunu dile getirdi.

Giden canların yerini hiçbir şeyin tutmayacağını vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Aslolan, bu ülkede kardeş kanının akmamasıdır. Aslolan, bu ülkede sebebi ne olursa olsun, bölgesi, yöresi, dini ne olursa olsun artık bu ülkenin analarının gözyaşları akmasın. Kardeş kavgasının olduğu yerlerdeki o İslamiyetin hiçbir unsuruna, özelliğine sığmayan o uygulamaları kabul etmek mümkün değildir. Zerresini hoş görmek mümkün değil. Kardeş kavgalarının bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Diğer taraftan ramazanda çocuklara, bebeklere, kadınlara bomba yağdıranları da Allah'a havale ediyoruz. 'Şu ramazan mübarek günde inşallah Cenabı Allah bu zulmün bitmesi için de yardım etsin' diyoruz."

İftara, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile 400'e yakın şehit ailesi katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement