Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun seçim vaatlerine ilişkin "Seçim kampanyası sebebiyle bu milletin aklına dokunan her türlü açıklama, bu ülkeye, gelecek nesillere ihanettir" dedi.

21.05.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun seçim vaatlerine ilişkin  "Seçim kampanyası sebebiyle bu milletin aklına dokunan her türlü açıklama, bu ülkeye, gelecek nesillere ihanettir" dedi.

Bakan Zeybekci, seçim kampanyası çerçevesinde Didim'de esnafı ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti, ardından Ticaret Odası'nda partililere hitap etti.

AK Parti olarak meydanlarda gökteki yıldızı vaat eden bir anlayış içerisinde olmadıklarını söyleyen Zeybekci, duble yollardan, hızlı trene, hava yolculuğundan turizme kadar birçok alanda ülkeye çağ atlattıklarını anlattı.

Bu güne kadar ülkenin menfaatine uygun icraat yaptıklarını dile getiren Zeybekci, sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine getirerek şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanının son dönemde başlattığı ve diğerlerinin de katıldığı açık arttırmada, Türkiye'nin ekonomi bakanı olarak şunu söylüyorum, diyorum ki, 'bu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği her ne varsa, onun dediği şekilde biz bunları asla yapmayacağız. Biz bugüne kadar bu ülkenin menfaatine ne varsa onu yaptık. Seçim kampanyası sebebiyle bu milletin aklına dokunan her türlü açıklama, bu ülkeye, gelecek nesillere ihanettir. Mevlana'nın dediği gibi, 'Avcının avlayacağı kuşlara yem serpmesi vicdanından veya cömertliğinden değildir, hainliğindendir.' Adil bir avcı değildir çünkü o. Tuzağa çekiyor."

Zeybekci, Avrupa'daki milli geliri yüksek zengin ülkelerde emeklilik yaşının 70'e çıkarılmaya çalışıldığını Türkiye'de ise düşürülmeye çalışmanın gerçeklerle bağdaşmadığını kaydetti.

Asgari ücretin hukümet tarafından ödenmediğini, tespit komisyonunca belirlendiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, Türkiye'de 2003 yılında 112 dolar olan asgari ücretin 407 dolara, 167 dolar olan SSK emekli maaşının 460 dolara, 158 dolar olan Bağ-Kur emeklisi maaşının 478 dolara yükseldiğini ifade etti.

"Fazla olmaya devam edeceğiz"

Türkiye'nin, köprü ve havaalanları, nükleer santraller ve tüp geçitler gibi birçok projeyle dünyadaki çeşitli dengeleri bozduğunu, ekonomik atılımlar ile güçlü bir ülke haline geldiğini ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IMF'ye 14 Mayıs 2013'te, 'al şu son taksitini git' diyorsun. 2002'de toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize giderken, şimdi yüzde 13'ü gidiyor ve biz ona da isyan ediyoruz. Tabi 'sen haddini aşıyorsun'. 2013 yılının mayıs ayında faiz oranları yüzde 4,6'ya düşmüş. Oysa yüzde 7 bin faiz gördü bu ülke. Yetmedi, 'sen haddini aşıyorsun.' Bir zamanlar bir tanker petrolün parasını ödeyemeyen Türkiye, dünyanın petrol ve gaz hatlarının artık limanı, üssü haline geliyorsun. Dünya buradan gelip geçmeye başlayacak öyle mi? 'Haddini aşıyorsun' tabi ki. Onun için senin başına gezi olayları da gelir, 17 Aralık ta gelir, 25 Aralık ta gelir. Müstahaksın, çünkü kaşınıyorsun. Çünkü sen diyorsun ki, 'artık ben o çizgiyi çizenlerden olacağım." Sen diyorsun ki, 'bir zamanlar bu coğrafyada birileri cetvelle harita çizdi, bu coğrafyayı darmadağın etti.' Buna itiraz ediyorsun, kaşınıyorsun tabii ki. Allah'ın izniyle biz kaşınmaya, fazla olmaya devam edeceğiz. Biz çok olmaya devam edeceğiz. Dünyada iddialı bir ülke olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement