Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin bütçe açığında dünyanın en iyi üç ülkesinden biri olduğunu belirterek, dış ticarette ilk defa 2015 yılı sonunda birebir dengeye doğru gidildiğini söyledi.

05.11.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin bütçe açığında dünyanın en iyi üç ülkesinden biri olduğunu belirterek, dış ticarette ilk defa 2015 yılı sonunda birebir dengeye doğru gidildiğini söyledi.

Zeybekci, seçmenlere teşekkür ziyaretleri kapsamında, Buldan ve Güney ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Buldan Güzelleştirme Düğün Salonu'nda partililerle buluşan Zeybekci, partinin kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana teşkilatlarda görev alanlara, seçimlerde sandık başlarında görev yapanlara, hiçbir görev almayıp da destek veren, dua ederek bu zaferlerde, kalkınmada, Türkiye'nin geldiği noktada katkısı olan herkese teşekkür etti.

Türkiye'de bütün vatandaşların hizmetkarı olduklarını ifade eden Zeybekci, AK Parti'li, CHP'li ve MHP'li ayrımının bittiğini, bu meselenin sadece AK Parti'lilerin meselesi olmadığını, milli bir dava olduğunu, İslam davası olduğunu belirtti.

Zeybekci, tarihin 1 Kasım 2015 seçimlerini altın harflerle yazacağını, 7 Haziran seçiminde ortaya çıkan tabloyu anlamayanlara, Türkiye'yi eski günlere götürmek isteyenlere milletin güzel bir ders verdiğini vurguladı.

Birçok olumsuz şarta rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bir buçuk yıl içinde dört seçim yapmamıza rağmen şu anda dünyanın en önemli ateş çemberinin ortasında olmasına rağmen, Rusya'sından, Ukrayna'sından, Kafkaslar'ından, Irak'ından, Suriye'sinden, batımızda batan Avrupa'dan ve Yunanistan dahil olmak üzere, bütün bunların ortasında olmamıza rağmen şu anda Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen 7. ülkesi.

Türkiye şu anda bütçe açığında dünyanın en iyi üç ülkesinden birisi. Dış ticarette tarihimizde ilk defa hani diyorduk ya, ' Almanya, Japonya fazla veriyormuş, ihracatı ithalatından fazlaymış' tarihimizde ilk defa 2015 yılı sonunda Türkiye olarak birebir dengeye doğru gidiyoruz. Türkiye, bütün ekonomi göstergelerinde aslanlar gibi dimdik ayakta. Neden? Çünkü milletin emanetini canından aziz bilen hizmetkarları var."

"Bu operasyonlar devam edecek"

7 Haziran seçimlerinde "bölücü terör örgütüne orasını burasını dayadığını" iddia eden partinin 80 milletvekili ile Meclise girdiğini hatırlatan Zeybekci, "Onlardan beklenen, Mecliste çatır çatır muhalefet yapmalarıydı ama emir geldi. 'Biz Irak'tan, Suriye'den alttan sardık Türkiye'yi. Türkiye'de hükümet de kurulmadı, şu anda güçlü bir hükümet de yok. Biz alttan sardık, sen içeriden sarıl silaha, kardeş kanı aksın, kaos çıksın, tam zamanıdır' dediler. Meclis'e girdikleri günün ertesi günü silaha sarıldı bunlar. Zannettiler ki bu devlet acizdir, bu millet acizdir. Zannettiler ki bu millet 'aman' der. Şimdi görüyorsunuz. Hiç merak etmeyin, bunların kökü kazınana kadar, son hücresi bu ülkeden atılana kadar bu operasyonlar devam edecek" diye konuştu.

-"Şehit olmakla tükenmeyiz"

Dün "iki kınalı kuzuyu" daha şehit verdiklerini, bu topraklar için 10 milyon şehit verildiğini ifade eden Zeybekci, "Bunu bilmiyorlar, şehit olmakla tükenmeyiz biz. Biz ne zaman tükeniriz biliyor musunuz? Birbirimize düştüğümüzde tükeniriz, kardeş kavgası çıktığında tükeniriz. Bu melun hastalığa karşı, bu hainlere karşı, birilerine aklını ve ruhunu satmış olan bu terör örgütlerine karşı göstereceğimiz, onlara karşı kullanacağımız en önemli ilaç, birlik beraberlik ve kardeşlik ilacımızdır. Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle bir olacağız, beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, Güney ilçesinde Belediye Sinema Salonunda partililerle buluşmasında vatandaşlara teşekkür etti.

Rüstem Batum'un sosyal paylaşım ağı Twitter'de yazdığı "Tartışmamız gereken konu: Makarna ve kömürle satın alınan mahlukların oylarıyla seçim kazanılmasının demokrasiyle bir ilgisi var mıdır?" sözleriyle ilgili de Zeybekci, bu milletin Peygamber Efendimiz tarafından müjdelenen dualı bir millet olduğunun altını çizdi.

Zeybekci, sözlerini şöyle bitirdi:

"Kaldı ki bu millet bir kefen bezine muhtaç olduysa, yiyecek ekmeğe muhtaç olduysa, kaldı ki bu millet yağa, şekere, tuza, benim Mehmed'im kuru soğana muhtaç olduysa, onu sen başka dönemlere bak. Senin ağa babanın bu milleti karneye bağladığı dönemlere bak sen onu. A zavallı, a pejmürde, sen kimsin? Peygamber Efendimiz bilmiyor muydu müjdelediği, o mutlaka fethedilecek dediği İstanbul'u kimin fethedeceğini bilmiyor muydu? Biliyordu tabii ki. Onun için bu millet övülmüş millettir, bu millet dua edilmiş, dualanmış bir millettir. Allah'ın izniyle durmak yok, yola devam. Hedef 2023, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri, Avrupa'nın ilk üç ekonomisinden biri olacak Türkiye."

Toplantılarda, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile milletvekili seçilen Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan da partilileri selamlayıp, vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement