Ekonomi Bakanı Zeybekçi Almanya'da - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Almanya'da

Zeybekçi: "(Cumurbaşkanlığı seçimi) Öncelikle bizim geleneğimizde şu vardır; ülkemiz, memleketimiz için hakkımızda hayırlısı neyse Rabbim onu nasip etsin.

25.07.2014 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin "Öncelikle bizim geleneğimizde şu vardır; ülkemiz, memleketimiz için hakkımızda hayırlısı neyse Rabbim onu nasip etsin. Her şeyin hayırlısı olsun inşallah. Ancak milletimiz son 12 yıldan bu yana demokrasi anlamında bir destan yazdı" dedi.

Zeybekçi, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Mannheim şubesinin misafiri olarak Almanya'nın Mannheim kentine geldi. Bakan Zeybekçi, Türkler'in yoğun olduğu Markplatz Caddesi'nde Türk esnafları ziyaret etti. Zeybekçi'ye ziyaretinde Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen ve UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik eşlik etti.

Türk esnaflarıyla sohbet ederek, sık sık oy kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Zeybekçi, girdiği bir Türk dükkanında vatandaşla birlikte uygulamalı olarak oy kullanmak için randevu alma işlemi gerçekleştirdi.

Esnaf gezisinin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Zeybekçi, "Buraya Almanya demek tabi zor biraz. Şu an Türk vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir caddedeyiz. UETD'nin davetlisi olarak bazı etkinlikler için buradayız" diye konuştu.

Türk vatandaşlarının yurt dışında ticari faaliyetlerde bulunmasının önemine dikati çeken Bakan Zeybekçi, vatandaşların üretmesinin ve ticaret yapmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

-"Söz de karar da milletin"

Zeybekçi, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili de şunları söyledi:

"Öncelikle bizim geleneğimizde şu vardır; ülkemiz, memleketimiz için hakkımızda hayırlısı neyse Rabbim onu nasip etsin. Ancak milletimiz son 12 yıldan buyana demokrasi anlamında bir destan yazdı. Milletimiz yeter söz de karar da milletindir dedi. Milletimiz ülkemizin gelişmelerini, yaşadığı ilerlemeleri, ekonomisinin ilerlemesini, refahının artmasını, altyapısının iyileşmesini, sağlıktaki ilerlemeleri, daha doğrusu milletimiz kendisine hizmetkar olan hükümetleri her seçimde bir önceki seçimden daha fazla oy vererek daha fazla destek vererek yoluna devam ettirdi.

Bir kere bile bugüne kadar seçimlerde aşağı yönlü ibre olmadı. Milletimiz istikrarın devamını, milletimizin, ülkemizin namerde muhtaç olmadan Gazi Mıustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi ve hatta daha ileri götürmek için bu yolculukta durmak yok yola devam diyor. İnşallah yola devam, hizmete devam. Vatandaşlar ilk defa cumhurbaşkanını seçecek. Hayırlı uğurlu olsun inşallah."

Bakan Zeybekçi, ayrıca bütün vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı. - Baden-Württemberg

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekçi Almanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement