Ekonomi Bakanı Zeybekci Aydın'da - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci Aydın'da

"Türkiye artık 3 ayağı birden sağlam basan üçlü bir dengeye oturdu.

30.11.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti ile Türkiye'de siyasi istikrarın sağlandığını belirterek, "Türkiye artık 3 ayağı birden sağlam basan üçlü bir dengeye oturdu. Cumhurbaşkanının ayrı bir dünyada olduğu, başbakanın ayrı bir yere baktığı, mecliste üçlü, dörtlü, beşli koalisyon yapısıyla bankaların paylaşıldığı, genel müdürlüklerin paylaşıldığı, devletin kitlerinin paylaşıldığı günlerden bu günlere geldik" dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı Kongresi'nde konuşan Zeybekci, halkın oylarıyla tek başına iktidar olan hükümetlerinin, geçmiş dönemlerdeki siyasi kaosları ortadan kaldırdığını söyledi.

AK Parti öncesi koalisyon hükümetleri zamanında Türkiye'de iş yapmak yerine bankaların, genel müdürlüklerin paylaşıldığını, ülkenin olumsuz durumunun kimsenin umurunda olmadığını ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye artık 3 ayağı birden sağlam basan üçlü bir dengeye oturdu. Cumhurbaşkanının ayrı bir dünyada olduğu, başbakanın ayrı bir yere baktığı, mecliste üçlü, dörtlü, beşli koalisyon yapısıyla bankaların paylaşıldığı, genel müdürlüklerin paylaşıldığı, devletin kitlerinin paylaşıldığı

günlerden bu günlere geldik. Çok değil bundan 12 sene önce böyleydi. O anlayışla Türkiye'de bankalar, kamu iktisadi teşebbüsleri, TBMM'nin kürsüsü paylaşılıyordu. Bakanlıkların hangisi yatırımcı bakanlık, hangisi önemli bakanlık diye buna göre paylaşımlarda bulunuluyordu. O gün iş yapılmıyordu. O gün memlekette IMF'nin memurları gelmiş, ülkeyi denetlemiş, kimsenin umurunda değildi. Türkiye'ye dışarından, Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gelmiş, gecelik yüzde 7 bin faiz olmuş, şu anda bizim elimizdeki en güçlü bankalar olan devlet bankaları kapanmış, Vakıflar Bankası satılmış, kimsenin umurunda değildi. Cumhurbaşkanı, başbakan ve meclisin gündemine bunlar gelmiyordu bile. Herkes başka şeyin derdindeydi. Ama biz Allah rızası için hizmetin derdindeyiz."

"Üye sayımızın zekatı bile diğer partilerin tamamına yeter"

AK Parti olarak, Türkiye'deki seçmen kitlesinin yüzde 25'ini partilerine üye yapma hedefi koyduklarını dile getiren Zeybekci, en yüksek demokrasi ve hukuk standartları ile siyaset arzuladıklarını ifade etti.

Üye sayısı ile ilgili koydukları hedefte amaçlarının başka partilerle yarışmak olmadığını aktaran Zeybekci, "Çünkü bizim partimizin, AK Parti'nin üye sayısını şöyle bir alırsak elimize, üye sayımızın zekatı bile diğer partilerin tamamına yeter. Diğer partilerin belki 20, 30, 50 misli üyemiz var. Bunu onlarla bir yarış göstermek için yapmıyoruz. Bunu onları yarışta geçmek için yapmıyoruz. Üyelerle ilgili hedefimiz, demokrasi anlayışımız, istişare anlayışımızın en önemli göstergesidir" dedi.

"Güçlü bir muhalefeti ortaya çıkarma görevi de AK Parti'ye düşüyor"

Zeybekci, Türkiye'de muhalefet boşluğu bulunduğunu, bu sıkıntıyı da anayasa değişikliği ile yine partilerinin çözeceğini vurguladı.

CHP başta olmak üzere diğer partilerin iktidar olma ümidinin bulunmadığını savunan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yolda bir tane CHP'li bir kardeşimizi çevirip sorun. 'CHP'nin yakın bir gelecekte iktidara geleceğine inanıyor musunuz?' deyin. 'Hayır' diyecek. İşte sıkıntı burada. Problem burada başlıyor. İktidar olma ümidi olmadığından, kaybolma, yok olma sendromundan, ortadan kalkma sendromundan ve korkusundan dolayı, Türkiye'de iktidarı maalesef bugüne kadar hep gayri meşru dönemlerde geldiğinden, hep olağanüstü durumlarda geldiğinden dolayı, onun için yoldan geçen tüm anti demokratik yürüyüşlerin peşine takılanlara bakın CHP yönetimidir. Onun için bunu ortadan kaldırmamız lazım. Onun için Türkiye'de güçlü bir muhalefeti ortaya çıkarma görevi de AK Parti'ye düşüyor. O da bizim işimiz. Bunu da yeni bir anayasa ile yapacağız. Yeni evrensel standartlarda bir anayasa ile yapacağız."

Zeybekci, konuşmasının ardından AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, milletvekilleri ve Efeler İlçe Başkan Adayı Aytaç Arslan ile birlikte kürsüye çıkarak partilileri selamladı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekci Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement