Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bugün aynı kavga devam ediyor.

21.02.2015 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bugün aynı kavga devam ediyor. Abdülhamit Han zamanındaki kavga ne ise aynı kavga devam ediyor. Kurtuluş Savaşı sırasındaki devlerle mücadele, kavga ne ise aynısı devam ediyor" dedi.

Zeybekci, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, artık Türkiye'nin hayal bile edilemeyen, çok önemli noktalara geldiğini belirtti.

Türkiye'nin bir zamanlar, 2001, 2002'de İMF'nin memurlarının gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanını, bakanlarını hizaya getirdiğini hatırlatan Zeybekci, şunları söyledi:

"O gün 'Siz ekonominizi düzeltemiyorsunuz' diyerek Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gönderilen Türkiye, bakın nerelere geldi? Türkiye bugün o İMF'ye olan borçlarını 14 Mayıs 2013'te en son taksitini de ödedi. Bugün pişkince milletin karşısına çıkıp da yeniden ahkam kesmeye çalışanlara eski günleri hatırlatmak mazım. Bundan 12 yıl önce Türkiye ne haldeydi? Bu ülkede ödenen vergilerin yüzde 85'i faize gidiyordu. Kanını emip gidiyorlardı bu ülkenin. Bu ülkenin ekonomisinin nasıl olacağına onlar karar veriyordu. Eğer onların dedikleri olmazsa geldiklerinde Türkiye'ye 'Olmamış' derlerse ekonomi yerle bir oluyordu."

Gençlerin pek hatırlayamayacağını ama bundan 13 yıl önce bu memlekette gecelik faizin yüzde 7 bin olduğunu ifade eden Zeybekci, "Bu ülkede bir gecede bankacılık istemini yerle bir ettiler. 60 milyon doları bir gecede yok ettiler. Bu ülkede bir anayasa kitapçığı bahanesiyle ülkeyi karalıklara sürüklediler. Tarih boyunca, son 250 yıldan beri ha şimdi dizini üstüne çökecek biz de çullanacağız' diye bekleyen çakallar son operasyonlarını yapmak üzereydi Türkiye'ye. Milletin bir adamı çıktı ortaya. Dedi ki 'Yeter söz de karar da milletindir' ve 3 Kasım 2002'de emaneti milletin adamlarına teslim etti. Ne değişti, bir şey değişti, her şey değişti. Ne istiyorlardı Türkiye'den biliyor musunuz? Son şartları, 'Halk Bankası ve Ziraat kapatılsın, Vakıflar Bankası satılsın.' Şart buydu" şeklinde konuştu.

- "Allah'ın izniyle bu memleket eskisi gibi değil"

Zeybekci, aynı bankaların bugüne kadar vergi ve kar payları olarak 40 milyar lirayı hazineye aktardıklarını dile getirerek, "Bu bankalar olmasaydı bugün Türkiye ekonomisinde diledikleri her şeyi yaparlardı. 2002 yılında bu memlekette toplanan vergilerin yüzde 85'ini faiz olarak alıp gidiyorlardı, şimdi toplanan vergilerin yüzde 15'i faize gidiyor. Yüzde 85'i milletin hizmetinde. Hedef büyük, yol uzun, meşakkatli, güçlükleri var. Bunu biliyoruz ama çoğu gitti azı kaldı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geldiği seviyenin önemli olduğunu vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bugün aynı kavga devam ediyor. Abdülhamit Han zamanındaki kavga ne ise aynı kavga devam ediyor. Kurtuluş Savaşı sırasındaki devlerle mücadele, kavga ne ise aynısı devam ediyor, 1950'de Menderes'in başlattığı o kavga ne ise aynı kavga, 1980'de rahmetli Özal'ın başlattığı kavga ne ise aynı kavga devam ediyor. 28 Şubat'ta Erbakan Hoca'nın kafasına örülen o çorap, ona uygulanan o zulüm, ona reva görülen muamelenin aynı şekilde devam etmesi isteniyor ama Allah'ın izniyle bu memleket eskisi gibi değil. Bu memleketin başında, bu milletin adamı, siyaseti her noktada görmüş, 'Bu millete hükmedilmez, bu millet idare edilmez, bu millet yönetilmez ancak ve ancak hizmet edilir ve hizmetkar olunur' diyen Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var artık bu memleketin başında ve ardında Başbakanımız ve AK Hocamız Ahmet Davutoğlu ile beraber aslanlar gibi, bir yerlerden gelen değil, bu milletin içinden çıkmış olan taş gibi hükümeti var."

Zeybekci, Türkiye'de molotofkokteylini silah olarak kullanarak insanların yakıldığını belirterek, "Diyorsun ki yüzünü maskeleyerek, sapanın içinde çelik bilye ile masum insanlara saldıranlar var. Diyorsun ki yüzünü kapatıp mübarek kurban gününde hayır dağıtanları öldürenler var. Diyorsun ki bu gösteri hakkıyla şiddet hakkıyla masum insanların dükkanlarını, iş yerlerini talan edip yıkıp yakan insanlar var. Bunların engellenmesi lazım. Bizim hedefimiz evrensel standartlarda dünyanın en iyi demokrasi, evrensel standartlarda en üst düzeyde hukuk, evrensel standartlarda en üst düzeyde insan hakları ve özgürlükler olacak inşallah Türkiye'de. Kuralları koymak lazım, kuralları yazılı hale getirmek lazım. Yetkilendirmeyi net yapmak lazım, özgürlükleri korumak lazım, insan haklarını korumak lazım. Gösteri yapmak isteyen, protesto yapmak isteyen, hakkını, görüşünü ifade etmek isteyen insanlarımızı koruma altına almak lazım" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de sistemi yeniden konuşmamız gerekiyor"

Dün Ege Üniversitesi'nde bir gencin taraflar arasında çıkan kavgada hayatını kaybettiğini hatırlatan Zeybekci, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Allah ailesine, dostlarına sabırlar versin. Böyle mi olmalıydı? Üniversiteler özgür görüşün, özgür düşüncenin hayat bulduğu üniversiteler böyle mi olmalı? Gençler bu hale mi getirilmeli? Biz onu gördük, biz onu yaşadık. Bu ülke gençlerini kaybetmekten çok çekti" dedi.

Bakan Zeybekci, Meclis'te yapılacak düzenlemeye engel olunduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Gelin düzeltelim 'hayır', bırak düzelteyim 'hayır', sen düzelt 'hayır'. Tek bir amaç ve gaye var 'sen yapma'. Sıkıntı belli, Türkiye'nin sıkıntısı belli. Türkiye'de tek bir sıkıntı var, muhalefetin çaresizliği, muhalefetin iktidar olamama ümidi. İktidara gelme ümitleri yok, iktidar olma dertleri, kaygıları yok. İşte sıkıntı burada. Türkiye'de sistemi yeniden konuşmamız gerekiyor, Türkiye'de siyaseti yeniden konuşmamız gerekiyor. Türkiye'ye millet eğer dizginleri eline alırsa şu anda bu yapı güçlü bir iktidar üretebiliyor ama güçlü bir muhalefet üretemiyor. Türkiye, şu anda farklı bir sistemi tartışmalı. İktidar partisi olarak güçlü muhalefeti üretecek bir sistemi de kurgulamak bizim görevimiz. Onun için bu haziran seçimleri son derece önemli. 7 Haziran seçimleri, Türkiye tek başına anayasayı değiştirecek bir AK Parti iktidarını Allah'ın izniyle gümbür gümbür getirecektir inşallah."

- AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Boynukalın

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın da bu salonda sadece bir gençlik kolları başkanını seçmediklerini ifade etti.

Yeni Türkiye ile beraber gençliğin de çok önemli bir pozisyon almak durumunda olduğunu dile getiren Boynukalın, Türkiye'de iktidar olsalar da dünyada muhalefet olduklarını, dünyada yeni bir denge inşa etmek durumunda olduklarını vurguladı.

Boynukalın, Gençlik Kolları'nın şu an genel olarak Türkiye'de istenen seviyede olmadığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Temsilci seçmek sadece üniversitelerde var olduğumuz anlamına gelmez. Liselerde ve üniversitelerde, yurtlarda teşkilatlı değiliz. Öncelikle çok ciddi bir teşkilatlanma sürecine girmemiz gerekiyor. Teşkilatlanma sürecinden sonra bu parti gençlik kolları dindar bir zemini oluşturmak durumundadır. Kendisinden utanmayan, kendi geçmişinde utanmayan, kendi söylemlerinden utanmayan, tekbir çekmekten utanmayan, konuşmaktan, namaz kılmaktan, Kur'an okumaktan, dik durmaktan korkmayan bir gençlik kolları inşa etmek durumundayız. Ben gençlik kollarında bu görevimin cenneti kazanma vesilesi olmasını istiyorum."

Boynukalın'a Denizli'deki bir Suriyeli mülteci, kara kalemle yaptığı portresini hediye etti.

Tek adayla gidilen kongrede AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanlığı'na İsmail Eyüpoğlu seçildi.

Kongreye, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Şahin Tin ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement