Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yeni bir şehir kuruluyor" konut projesinin Denizli ekonomisine büyük bir canlılık getireceğini söyledi.

31.05.2015 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yeni bir şehir kuruluyor" konut projesinin Denizli ekonomisine büyük bir canlılık getireceğini söyledi.

Zeybekci, Pamukkale ilçesi Karahayıt mahallesindeki bir otelde, bakanlık ve büyükşehir belediyesi olarak Denizli için hazırladıkları "Yeni bir şehir kuruluyor" projesini tanıttı.

Denizli'de belediye başkanlığı yaptığı dönemde, gecekondulardan 400 ila 550 lira kira bedeli alındığını gördüklerinde kentte konut ve arsa üretilmesi gerekliliğini anladıklarını ifade eden Bakan Zeybekci, "Umut 1", "Umut 2" ve "Umut 3" projelerini iki yılda bitirerek konutları vatandaşlara teslim ettiklerini hatırlattı. Zeybekci, gerek bina yapımındaki arsa maliyetlerini düşürmek gerekse de toplam kira ve konut fiyatlarını disipline etmek amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "İstediğimiz de oldu. Yapılan konutlarla beraber Denizli'de kiralar birden 150 liralar civarına düştü" dedi.

Geçen yıl yapılan yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, anket çalışmalarında şehrin en önemli problemlerini sorduklarını ifade eden Zeybekci, bu çalışmalarda konut ve kira  konusunun tekrar gündeme geldiğini söyledi.

"Yeni bir şehir kuruluyor" projesiyle ilk etapta merkez ve ilçelerde 25 bin konutun yapılacağını belirten Zeybekci, şunları kaydetti:

"Gördük ki  burada yapacağımız çalışmada biz Denizli olarak, bunu TOKİ'den çok daha hızlı ve ucuza mal edebiliriz. Çünkü biz bunu belediye başkanlığı döneminde denedik, uyguladık ve başardık. Şimdi geldiğimiz noktada gördüğümüz kadarıyla Denizlimizde özellikle dar gelirli, çalışan ve üzerinde hiç bir  konut olmayan vatandaşlarımızın acil ihtiyacı konuttur. Biz bu ihtiyacın alanlarını belirledik, çalışmalarını yaptık. Bu 25 bin konut büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde gerçekleşecek. Merkezdeki Laodikya Antik Kenti'nin devamındaki tepeler, Pamukkale Ovası ile Babadağ arasında kalan dağ manzaralı tepelere yaklaşık olarak 10-20 bin civarında konutu konuşlandırmaya başlayacağız. Yarından itibaren Büyükşehir Belediyemiz ile Acıpayam, Tavas, Çivril ve Sarayköy ilçelerimizde kayıt işlemlerine başlayacağız. Kayıt sırasında en avantajlı olanlar; evli, çocuklu ve çalışan ama evi olmayan; ikincisi evli, çocuksuz ve evi olmayan emekli ve evi olmayanlar. En çok ihtiyacı olanlar şeklinde sıralama yaptık. İlk kayıtlarda ücret talep etmiyoruz. Başvurular kesinleştiği andan itibaren 2+1 evler için 250 liralık aylık ödemelerle, TEFE ve TÜFE artışları hariç  fiyatlar asla artmayacak. Projeyi Halk ve Ziraat Bankasıyla yapacağız."

"Yeni bir şehir kuruluyor" projesinin Denizli ekonomisine büyük bir canlılık getireceğini ifade eden Bakan Zeybekci, evlerin 2+1 ve 3+1 şeklinde olacağını kaydetti. Bakan Zeybekci, ödemelerin  fiyat çalışmaları bitince belli olacağını ifade ederek, "Vade konusunda 10 yıl civarında ya da 25 yıla kadar seçenek sunacağız. Peşinat yok. Hak sahibi olunduğu andan itibaren, tahminlerimize göre 9 ya da 12 ay içinde 500'lü paketler halinde her ay teslimler başlayacak. Bu kadar hızlı bir şekilde bunu yapacağız. Denizli doğum ve ölüm rakamları dengelendikten sonra her yıl 30 bin göç alan bir şehir. Denizli'nin sanayide, istihdamda, turizmde ve tekstilde cazibe merkezi olmaya devam etmesiyle buraya olan göç de devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement