Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2002 yılında 'satılsın' denen Türk Hava Yollarının, bugün dünyanın 1 numaralı havayolu haline geldiğini belirterek, "Böyle milliyetçilik olur, böyle vatansever olunur, cumhuriyetçilik ve devletçilik böyle olur.

25.05.2015 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2002 yılında 'satılsın' denen Türk Hava Yollarının, bugün dünyanın 1 numaralı havayolu haline geldiğini belirterek, "Böyle milliyetçilik olur, böyle vatansever olunur, cumhuriyetçilik ve devletçilik böyle olur. Lafla olmaz" dedi.

Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında, Çal ilçe merkezinde vatandaşlarla buluşmasının ardından, Alfaklar mahallesinde, dondan etkilenerek kuruyan üzüm bağlarını inceledi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Hancalar mahallesinde vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, ocak ayında ve 23 Nisan'da bölgede aşırı soğuklar nedeniyle meydana gelen dondan, su baskınlarından zarar gören tüm üreticilerin zararlarının tazmin edileceğini ifade ederek, "Hiç merak etmeyin, afetlerden zarar görenlerin zararları tespit edildi, bunların tamamı bildirildi, inşallah en kısa sürede bunların ödenekleri valilik kanalıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kanalıyla dağıtılır" diye konuştu.

Ülkeyi IMF kapılarındaki icradan, Dünya Bankası'na mahkum olmaktan, ülkede toplanan paraların faize gitmesinden AK Parti'nin kurtardığını belirten Zeybekci, "Bu ülkede çaresizlikleri ortadan kaldırıp çare haline getiren de biziz. Biz dertliyiz, biz bu ülkeye, bu millete aşığız, biz bu millete hizmetkarız. Bu millete hizmet etmek bizim için şereftir. Onun için durmak yok, hizmete devam diyoruz. Seçimde iktidar değişmeyecek. 8 Haziran'da 63. hükümet AK Parti hükümeti olarak devam edecek. Şu parti, bu parti için hayırlısı neyse o değil, Denizli için hayırlısı neyse, Türkiye için hayırlısı neyse onun kararını vereceğiz, takım tutar gibi parti tutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Akkent mahallesinde de vatandaşlarla bir araya gelen Zeybekci, Büyükşehir Yasası ile Denizli'nin merkezinde ne varsa köylere de aynı hizmeti yapmaya çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Yaradan'ın en güzel yaratığı insan, eşref-i mahlukat, ona hizmet etmek Allah'a hizmet etmek demektir. Yani halka hizmet Hakk'a hizmet etmek demektir. Böyle bir fırsat elimize geçmiş, biz hizmet etmez miyiz? O bilinçle Denizli'nin merkezinde ne varsa burada da aynısı olacak. Denizli'de benim çocuğum neye sahipse Akkent'te de, Denizli'nin merkezinde kadınlara neye sahip, Akkent'te de aynısı. Denizli'nin merkezinde ihtiyarların parkta nasıl lüksleri varsa, Akkent'te de benim ak sakallılarımın aynı güzellikleri olacak. Hedef bu. Denizli'nin merkezinde dünyanın en yüksek standartlarında ne varsa burada olacak.

Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyeti, çağdaş uygarlık seviyesinin de ötesini hedefliyoruz. Atatürk'ün gösterdiği o hedef ilk defa yakın hale geldi. İlk defa elle tutulabilir hale geldi. Namerde değil, merde bile muhtaç olmayan bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz. IMF memurları tarafından hizaya dizilen başbakan, başbakan yardımcıları artık Türkiye'de var mı? 14 Mayıs 2013'te 30 milyar dolarlık IMF borçlarının son taksidi ödendi, 'Bundan sonra sen Türkiye'de görünme' dedik. Ha para lazımsa gel, 5 milyar dolarlık onlara kredi imkanı açıldı."

Zeybekci, Bekilli ilçesinde halka hitap etti

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bekilli Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, milletin karşısına sadece projelerle geldiklerini ifade ederek, Denizli'nin bugün yapılan hizmetlerle özenilen, Türkiye'de parmakla gösterilen şehir olduğunu kaydetti.

Denizli'nin merkezinde ne varsa Bekilli'de, Bekilli'nin bütün köylerinde, beldelerinde, en ücra yerinde aynı hizmetin olacağını vurgulayan Zeybekci, Denizli'de yazdıkları hizmet destanının ilçe ve köylere de ulaşmaya başladığını söyledi.

Honaz Dağının altının çevre yolunun devamı olarak delindiğini belirten Zeybekci, şunları kaydetti:

"Biz sizin karşınıza hiç lafla gelmedik. Hiç palavra ile gelmedik, hiç '-cek, -cak' demedik, hiç 'yerimiz dar, yenimiz dar' demedik, 'projesi yok, parası yok' demedik. Durmak yok, yola devam. Durmak yok, Bekilli'ye hizmetkar olmaya devam. Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyet seviyesine varıp, onun ilerisine geçene kadar durmak yok. Diyor ki ondan sonra 'Atam izindeyiz' bir izinden gelseniz de görsek. İzine bir gittiler, gelmediler. Bak işte Gazi Mustafa Kemal'in izinden gitmek budur. 2002 yılında 'satılsın' denen Türk Hava Yolları, bugün dünyanın 1 numaralı havayolu haline geldi. Böyle milliyetçilik olur, böyle vatansever olunur, cumhuriyetçilik ve devletçilik böyle olur. Lafla olmaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement