Ekonomi Bakanlığında Devir Teslim - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanlığında Devir Teslim

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Ekonomi Bakanlığına getirilen Nihat Zeybekci, görevi Mustafa Elitaş'tan devraldı.

24.05.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Ekonomi Bakanlığına getirilen Nihat Zeybekci, görevi Mustafa Elitaş'tan devraldı.

Başbakan Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından Ekonomi Bakanlığında da devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Törene eşi Ayşen Zeybekci ile katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci, partisinin ilk andan itibaren bu noktalara gelmesinde her kademesinde emeği geçen, dokunuşu olan, reel sektörden, ekonomiden gelen Bakan Elitaş'tan bayrağı devraldığını belirtti.

"Bayrağın sahibi bellidir" diyen Zeybekci, "Bayrak millete, devlete, partimize aittir. Politikalarımız da bellidir. Politikalarımız da bu millete hizmetkar olmaktır. Hiçbir makam ve mevki kişilere ait değildir. Hiç kimsenin de hakkı değildir. Bütün makamların ve mevkilerin tek bir sahibi vardır, o da millettir." ifadelerini kullandı.

Elitaş'a, Ekonomi Bakanlığını devrettikten sonra muhteşem bir tempoyla Türkiye'yi dünyanın her yerinde temsil ettiğini, kendisinin de Elitaş'a "7 gün 24 saat emrinde olduğunu" ilettiğini belirten Zeybekci, bundan sonra da Elitaş ile birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki dönemde politikalarımız, tarzımız, liderimiz bellidir. Bundan sonra ülkemizi, ekonomimizi bir adım daha ileri götürmek için, ülkemizin geleceğini daha müreffeh kılmak için yapmamız gereken şeyler çok çalışmaktır. Taş üstüne taş koymak, durmadan çalışmak, bütün dünya kazan biz kepçe Türkiye'mizin dünyada ticari anlamda, ekonomik anlamda etkinliğini artırmak, Türkiye'de de her noktada, yerde ülkemizi yatırımlarla buluşturmak için bize düşen görevleri yapmaya çalışacağız."

Elitaş'a teşekkür eden Zeybekci, Ekonomi Bakanlığının yeni binasının sözleşmesini kendisinin imzaladığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Devrini biz almıştık, değerli Bakanım burayı Ekonomi Bakanlığının prestij binası haline getirmişler. Bize de ondan devraldığımız bu hizmetleri, bu bayrağı, bizden sonrakilere Cenab-ı Allah böyle onurla, gururla devretmeyi nasip etsin inşallah. Devralmaktan daha çok onu, onurla, gururla, ardından hayır duayla devredebilmeyi Allah herkese nasip etsin, bize de nasip etsin. Bundan sonra tabii o, duramaz. Bize verdiği desteğin yanında da partimize, ülkemize bundan sonra da hayırlı hizmetler vermeye devam edecek."

Törene katılan milletvekilleri ve Denizli'den gelen hemşehrilerine de teşekkürlerini ileten Zeybekci, eski çalışma arkadaşlarıyla bundan sonra çok iş yapacaklarını, Elitaş'tan aldığı bayrağı terleyerek, koşarak hep beraber taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

"Eski binayı almıştım, şimdi kendisine yeni binayı teslim ediyorum"

Elitaş ise 65. Hükümet'in kuruluşu ile birlikte nöbet değişimi gerçekleştiğini belirtti. Bundan 6 ay önce Zeybekci'den görevi devraldığını hatırlatan Elitaş, şimdi ise görevi kendisine devrettiğini ifade etti.

Görevi devraldığından bu yana yoğun bir çalışma programı izlediklerini, bugüne kadar 26 yurt dışı seyahati gerçekleştirdiklerini anlatan Elitaş, "Ben Sayın Zeybekci'den eski binayı almıştım, şimdi kendisine yeni binayı teslim ediyorum. O kirasını vermişti, anlaşmasını imzalamıştı. Biz de bu binada inşallah, kendi zevkine uygun bir mekan, bir dekorasyon sağlamış olduk." dedi.

Görev değişimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Elitaş, şunları kaydetti:

"Nasıl ki 64. Hükümet döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımız Davutoğlu'nun bizi münasip görmeleriyle görev aldıysak, bu süreçte de bizim yerimize değerli arkadaşımızın göreve devam etmesi konusunda bir kanaat olmuş, böyle bir karar tecelli etmiş. Makamlar hiçbir zaman kalıcı değildir. Makamlar millete hizmet etmek için vardır. Ben bu 6 aylık dönem içinde bizi takdir eden, 13 yurt dışı seyahatimizde birlikte seyahat etmekten onur duyduğum Sayın Cumhurbaşkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreç içerisinde 26 seyahat içinde 10 yurt dışı seyahatinde yakın mesaide bulunduğum 64. Hükümet Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'na, 6 ay yaptığımız Bakanlar Kurulu üyeliği süresinde hakikaten yaptığı faaliyetleri, pratik düşüncesi ve aktif görevleri çerçevesinde bize her zaman destek olan o zamanki Ulaştırma Bakanımız, bugünkü Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum."

"Emekleme döneminden koşma dönemine geçiren sistemler hayata geçirilmeli"

Dış ticareti yönlendirmenin ve yatırımları teşvik etmenin Ekonomi Bakanlığının görevleri arasında bulunduğuna işaret eden Elitaş, dünya ekonomisindeki, dış ticaretteki daralmayı 2016 ve 2017 yıllarında telafi edici bir sistemi hayata geçirmek ve 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yeni yatırım teşvikleri ile ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Elitaş, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yatırım teşviklerinde ezber bozan bir sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Teşvikler amacına ulaştıktan sonra yeni bir sistem, yeni bir yöntem ile hayatını idame ettirecek, daha ileriye götürecek bir teşvik sistemi olmalı. Emekleme döneminden koşma dönemine geçecek sistemler hayata geçmeli diye düşünüyorum." dedi.

Bakanlık ile ilgili konularda, Zeybekci'ye zaman zaman müracaat ettiklerini anlatan Elitaş, Zeybekci'nin de bilgisinden, tecrübesinden kendilerini hiçbir zaman mağdur bırakmadığını, her zaman katkı sağladığını ve destek olduğunu söyledi.

Elitaş, "AK Parti iktidarının başarısı için ne gerekiyorsa gayret göstermek anlamında bize çok büyük katkılar sağladı. Ben kendisine bu 6 ay içerisinde bana yaptığı destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de kendisinden aldığımız bayrağı kendisine vererek yine önümüzdeki süreçte başarılarına başarı katacağına inanıyorum, tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bürokratlarla helalleştiğini belirten Elitaş, Bakanlık çalışanlarına teşekkür etti.

Zeybekci ve Elitaş birbirlerine çiçek sundu. Daha sonra Zeybekci, Elitaş'ı Bakanlık girişindeki aracına kadar uğurladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanlığında Devir Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement