Ekonomi Haberlerinde Turizm, Finans ve İnşaat Öne Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Haberlerinde Turizm, Finans ve İnşaat Öne Çıktı

Türkiye'nin ekonomi gündeminde Kasım ayında öne çıkan başlıkların turizm, finans ve inşaat sektörleri olduğu tespit edildi.

01.12.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya Takip Ajansı Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sektörü 17 binden fazla haberle öne çıkarken, geçen ay finans sektöründe meydana gelen gelişmelerin de 16 binden fazla haberle gündeme geldiği görüldü. Ekonomide öne çıkan bir diğer konu inşaat olurken, bu sektörün yabancılara konut satışı haberleri başta olmak üzere yazılı mecralara 15 binden fazla haberle yansıdığı belirlendi.

Kasım ayında çıkan ekonomi haberlerine bakıldığında ihraacatın 11 bini aşkın haberle gündeme geldiği görülürken, yaşanan yüzde 1,5 azalma haberlerinin öne çıktığı tespit edildi. Otomotiv sektörü, otomobil satışlarında yaşanan azalma haberleri başta olmak üzere binek, ticari ve ağır vasıta segmentleri ile ilgili haberlerle ön plana çıkarken, yazılı basında 7 binden fazla haberle gündemde yer aldı. Yapılan aynı araştırmada, faiz oranlarının değişmemesi ile ilgili haberlerin 6 binden fazla habere konu olduğu görülürken, asgari ücretin 1.300 TL olması ile ilgili yapılan açıklamaların 5 binden fazla habere yansıdığı belirlendi.

Interpres'in, 2 bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ve dergiden elde ettiği verilere göre, Kasım ayında Türkiye'de işsizlikle ile ilgili 3 binden fazla haber çıkarken, enflasyon rakamlarının açıklanmasının 2 binden fazla haberle gündeme geldiği belirlendi. Kasım ayında yazılı basında ekonomide öne çıkan diğer konuların, Rusya ile yaşanan krizin ekonomiye yansıması, açlık ve yoksulluk sınırı, cari açık ve sanayi üretimi ile ilgili haberler olduğu tespit edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekonomi Haberlerinde Turizm, Finans ve İnşaat Öne Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement