Ekonomi Koordinasyon Kurulu Saat 17:00'da Toplanıyor… - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Saat 17:00'da Toplanıyor…

Bloomberg anketine göre ABD istihdam verilerininin 170,000 kişi ve saatlik kazançların aylık bazda %0,2 artış şeklinde olması beklenmekte.

02.12.2016 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BIST 100 Endeksi açısından bugün için ABD istihdam verileri ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı'ndan çıkabilecek kararların belirleyici olmasını beklemekteyiz. ABD'de güçlü istihdam verilerinin açıklanması ve EKK'dan etkili kararların alınmaması durumunda genel zayıf sürebilir.

İki gün önce açıklanan özel sektör istihdam verilerinin ve dün açıklanan ABD Imalat PMI verilerinin güçlü gelmesi bugün de verilerin beklentilerin üzerinde gelebileceğine işaret etmekte. TL'de değer kaybının sürmesi ile birlikte USDTRY'de 3,50'nin aşılmasının ardından bugün EKK'da geçen haftalardaki toplantıya kıyasla daha agresif kararların alınması sözkonusu olabilir.

ŞİRKET HABERLERİ

ODAS…Sınırlı Pozitif…Şirket, %100 oranında bağlı ortaklığı Suda Maden A.Ş. tesislerinde Metal Üretim Fırını dün itibariyle devreye alındığını açıkladı. Ayrıca, bu sayede Antimuan Trioksit üretimi ile birlikte üretim gamı içerisine metal üretimi de dahil edildiğini bildirdi. 2016 yılı son çeyreğinde başlayan Antimuan Trioksit satışlarına ilave olarak metal üretimine yönelik satışların da 2017 yılı başı itibariyle başlaması planlandığı açıklandı. Böylelikle söz konusu üretimlerle birlikte grubun portföyünde yer alan dolara endeksli gelir kalemlerinde de artış sağlanacak. Ek olarak, altın madenciliğine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmalarının ilk kısmı da 2016 Aralık ayı içerisinde paylaşılması hedeflendiğini bildirdi. (KAP)

ORGE…Sınırlı Pozitif…Şirket, Epique Island Projesi kapsamındaki elektrik taahhüt işlerinin yapımı için 10.6 milyon TL+KDV bedel üzerinden anlaşma sağlandığını açıkladı. Proje, 42 adet villanın bina içi elektrik işleri ve 1. Etap elektrik altyapı işlerini kapsayacak. Ayrıca, şirket, projenin ilk etabında bulunan 42 adet villa dışında, projenin 2. Etabı olarak adlandırılan kısmında bulunan 32 adet villanın da elektrik tesisat işleri, 1. Etap sözleşme birim fiyatları esas alınarak yapılacağını açıkladı. (KAP)

EKGYO…Nötr… Şirket, 2016 yılının ilk 10 ayında, %5 düşüş ile 8,926 adet bağımsız bölüm satış gerçekleştirdi. 2016'nın Ekim ayına göre ise, Kasım ayında %155 artış ile 2,205 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi. Ayrıca, şirket, 2016 yılının ilk 10 ayındaki 8,926 adet bağımsız bölüm satışından 6.2 milyar TL gelir elde etti. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, dün %2,1 düşüşle günü 89,125 seviyesinden tamamladı.
Bugün Aralık vadeli kontratta dün BIST Kapanış sonrası geçen sürede ABD ve Asya piyasalarında negatif seyire bağlı olarak düşüş eğilmli trendin sürmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Yurt içinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda negatif ayrışma görüldü. Dün Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden para birimleri arasında ilk sıralarda yer alırken, gün içerisinde Türk Lirası'nın değer kaybı %2'ye ulaştı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı dünü %1,94 değer kazancı ile 3,5238 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

ABD'de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası doların dünya genelinde değer kazanması sonra altında görülen satış baskısı gün içerisinde derinleşti. Altın cephesinde satışların 1160 seviyesinde denge bulduğu görüldü. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %1,10 değer kaybı ile 1165 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı pozitif seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD'de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası dolar endeksinde yükselişlerin 101,40 seviyesinde hız kestiği görüldü. Piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısı ile birlikte G10 para birimleri dolar karşısında değer kaybederken söz konusu sıralamada Euro orta sıralardaki yerini aldı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü yatay ve 1,0613 seviyesinde tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekonomi Koordinasyon Kurulu Saat 17:00'da Toplanıyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement