Ekonomide İnşaat ve Finans Haberleri Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Ekonomide İnşaat ve Finans Haberleri Dikkat Çekti

Geçen ay ekonomi sayfalarında inşaat ile döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilgili haberlerin gündemin ilk sırasında yer aldığı ortaya çıkıtı.

01.10.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya Takip Ajansı Interpress tarafından yapılan araştırmada, inşaat sektörünün toplam 10 bine yakın haberle gündeme geldiği, konut fiyatlarında Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,75, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,24 artış olduğu açıklamalarının öne çıktığı görüldü.

Eylül ayında ekonomi haberleri arasında ikinci sırada yer alan finans sektöründe ise 9 bini aşkın haber yayınlandı. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltip yükseltmeyeceği merakla takip edilirken, döviz kurlarındaki dalgalanmaların piyasalar üzerindeki etkisine yönelik haberlerin de gündemde geniş bir şekilde yer aldığı belirlendi. Yapılan aynı araştırmada, ihracatta gerilemenin devam ettiği ve 2015 yılının ilk sekiz ayında yüzde 8.9 düşüş gösterdiğinin yer aldığı haberler başta olmak üzere bu konu hakkında 9 bine yakın haberin çıktığı tespit edildi.

Interpres'in, 2 bini aşkın gazete ve dergiden elde ettiği verilere göre, geçen ay Türkiye'de turizm sektörüyle ilgili de 8 bini aşan haberin yayınlandığı ve bu haberlerde son sekiz ayda 20 milyon turistin ağırlandığı açıklamalarının dikkat çektiği görüldü. Otomotiv sektörü ise binek, ticari ve ağır vasıta segmentleri dahil 7 bini aşkın haber ile gündeme gelirken, binek otomobil haberlerinin ise 5 bini geçtiği ortaya çıktı. Ayrıca geçtiğimiz ay ekonomi sayfalarında AVM haberlerinin 5 bine yaklaştığı, ilaç sektörü ve işsizlikle ilgili haberlerin de 2 bini aştığı saptandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekonomide İnşaat ve Finans Haberleri Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement