Ekonomik Teşvik Paketinde Küçük Esnaf Göz Ardı Edilmiş ! - Son Dakika
Yerel

Ekonomik Teşvik Paketinde Küçük Esnaf Göz Ardı Edilmiş !

Ekonomik Teşvik Paketinde Küçük Esnaf Göz Ardı Edilmiş !

Başbakan’ın geçtiğimiz pazar günü Diyarbakır’da açıkladığı yeni ekonomik teşvik paketinin içerisinde küçük esnaf ve sanatkârın yükünü hafifletecek herhangi bir maddeye rastlayamadıklarını söyleyen Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Öncelikli beklentilerimiz içerisinde yer alan ve çok yüksek olan SSK ve BAĞ-KUR primlerinde belli oranlarda indirime gidilmesiydi, ekonomik teşvik paketinde bu konu ile ilgili her hangi bir indirime gidilmediğini, küçük esnaf ve sanatkârı önemli ölçüde zorlayan bu zorunlu primlerin aynı oranda kalması, beklenti içerisinde olan esnaf ve sanatkârımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.

07.09.2016 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan'ın geçtiğimiz pazar günü Diyarbakır'da açıkladığı yeni ekonomik teşvik paketinin içerisinde küçük esnaf ve sanatkarın yükünü hafifletecek herhangi bir maddeye rastlayamadıklarını söyleyen Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, "Öncelikli beklentilerimiz içerisinde yer alan ve çok yüksek olan SSK ve BAĞ-KUR primlerinde belli oranlarda indirime gidilmesiydi, ekonomik teşvik paketinde bu konu ile ilgili her hangi bir indirime gidilmediğini, küçük esnaf ve sanatkarı önemli ölçüde zorlayan bu zorunlu primlerin aynı oranda kalması, beklenti içerisinde olan esnaf ve sanatkarımızı hayal kırıklığına uğratmıştır." dedi.

Hikmet Karaca, yaptığı yazılı açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verdi. "Ekonomik yönde piyasanın az da olsa canlanabilmesi için öncelikle SSK ve BAĞ-KUR primlerinde ve vergi dilimlerinde mutlaka indirime gidilmeli, ya da bu yönde esnafı rahatlatacak teşvikler çıkarılmalıydı. Bölgenin ekonomik şartları ve sorunları göz önüne alınarak bazı zorunlu giderlerde mevcut esnafa önemli ölçülerde indirimler yapılmalı ve bu yönde teşvikler çıkarılmalıydı, hatta küçük işletmelerde teşvikten faydalanan sigortalı sayısı 2'ye kadar indirilmeliydi. Stopaj vergisiyle beraber bir asgari ücretlinin SSK primi 750 TL'yi, en düşük basamaklı BAĞ-KUR sigortalısının primi ise 600-700 TL'yi bulmakta, Bölgemizin ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda çok yüksek olan SSK ve BAĞ-KUR primlerinde önemli ölçüde indirimler yapılması ve en az yüzde 50'lere varan oranlarda aşağı çekilmesi bekleniyordu. Netice olarak yeni ekonomik teşvik paketi esnaf ve sanatkarımızın beklentilerini karşılayamamış ve büyük ölçüde hayal kırıklığı yaratmıştır." diyerek duygularını dile getirdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekonomik Teşvik Paketinde Küçük Esnaf Göz Ardı Edilmiş ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement