Ekonomik ve Parasal Politika Faslının Müzakerelere Açılması - Son Dakika
Güncel

Ekonomik ve Parasal Politika Faslının Müzakerelere Açılması

Ekonomik ve Parasal Politika başlıklı 17. faslın müzakerelere açılacak olması nedeniyle Brüksel'de bulunan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB yetkilileri ile görüştü.

14.12.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomik ve Parasal Politika başlıklı 17. faslın müzakerelere açılacak olması nedeniyle Brüksel'de bulunan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB yetkilileri ile görüştü.

AB Bakanı Bozkır, temasları kapsamında ilk olarak AB Komisyonu'nun Rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager ile görüştü. Bakan Bozkır daha sonra Şimşek ile beraber, Komisyon'nun İşler, Büyüme, Yatırım ve Rekabetten sorumlu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile bir araya geldi.

Şimşek ve Bozkır'ın yanı sıra Brüksel'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomik ve Parasal Politika faslının müzakerelere açılacağı 11. Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na katılacak.

Ekonomik ve Parasal Politika faslının açılması ile Türkiye'nin katılım müzakerelerinde açılan fasıl sayısı 15'e yükselecek. Sözkonusu faslı temel olarak; üye devletlerin merkez bankalarının bağımsızlığı, kamu sektörünün merkez bankaları tarafından finansmanının yasaklanması ve kamu kesiminin finansal kurumlara imtiyazlı erişiminin önlenmesi konularını kapsıyor. Fasıl ayrıca pek çok alanda daha güçlü bir ekonomik yapı oluşturulmasını ve üye ülkeler arası ekonomik koordinasyonu güçlendirmeyi amaçlayan düzenlemeleri içeriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekonomik ve Parasal Politika Faslının Müzakerelere Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement